Het is de tijd van remasters. Elke klassieker krijgt een meer of minder geslaagd modern sausje en wordt weer in de bak gegooid. Nu is GTA in beeld.

Rockstar Games gaat mogelijk drie klassieke Grand Theft Auto-games gaat remasteren. Momenteel lijkt het erop dat deze games later deze herfst zullen worden uitgebracht op onder andere onze Xbox.

Social media werd er al lichtelijk gek van want telkens doken de geruchten weer op over remasters van de oude GTA-titels. Toen Take-Two Interactive de klassieke GTa mods van het internet wist af te halen, werd dat gerucht alleen maar sterker. Maar bronnen beweren nu dat men bezig is met remasters van Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto Vice City en Grand Theft Auto San Andreas. Alle drie deze games worden geremasterd met behulp van Unreal Engine en zullen een mix zijn van “nieuwe en oude graphics.”

Een bron die beweert een fragment van de games in actie te hebben gezien zei dat de visuals hen deden denken aan een zwaar gemodde versie van een klassieke GTA titel. De UI voor de games wordt ook bijgewerkt, maar zal dezelfde klassieke stijl behouden. Er zijn geen details gedeeld over de gameplay, maar het is logisch dat deze geremasterde titels zo veel mogelijk trouw proberen te blijven aan de klassieke opzet.

Bronnen hebben bevestigd dat Rockstar Dundee, een Schotse buitenpost en een van de nieuwste studio’s van het bedrijf, de leiding heeft bij de ontwikkeling van de geremasterde games. Een andere bron legde uit dat de studio niet alleen nauw betrokken is bij de remasters, maar Rockstar zelfs helpt bij de ontwikkeling van de next-gen GTA V port die later dit jaar moeten uitkomen. Dit komt overeen met de informatie die vorig jaar rondging, nadat de studio was gekocht door Rockstar Games. Voordat het Rockstar Dundee werd, was de studio Ruffian games en had eerder gewerkt aan Crackdown 2, Crackdown 3 en geholpen met de ontwikkeling van de Master Chief Collection.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties