Normaal zijn we niet zo van deze berichten, waar we iedereen pushen om gratis titels aan te schaffen, je weet immers wat de Games with Gold zijn. Toch is Gears of War 2 wel een uitzondering. Het kan gewoon geen kwaad om deze backward compatible titel nog een keer te spelen en je hoeft er niet eens voor te betalen (ok, dit klinkt nu als een gesponsord bericht… is het niet). 

Laten we onze handjes maar nog een keertje dichtknijpen voor het feit dat we iedere maand weer een shitload aan nieuwe oude games kunnen spelen. Voor mij is het hartstikke leuk geweest om games als Assassin’s Creed 2 en Fable 3 weer opnieuw een keertje door te lopen op mijn One. Gears of War is naast Halo misschien wel de meest definiërende serie die Microsoft zelf heeft voortgebracht.

Dus, waarom zou je Gears of War 2 spelen? Nou, lieve lezer, Gears of War was ten tijden van de launch van de Xbox 360 vrij populair en dat was niet zonder reden. Denk aan een game die de grafische lat hoog legt en ook nog eens zodanig lekker speelt, dat je makkelijk een dag lang met je maten blijft schieten. Het was natuurlijk ook vet dat je met je zaag je vijanden doormidden kon zagen en dat het er bruut uitzag. Gears of War klopte gewoon helemaal. Daarna kwam deel 2 en we weten allemaal wat de vloek van deel 2 is in het algemeen, het kan allemaal verkloot worden. Dat is zo met films, met een seizoen 2 van een serie, met een tweede boek en dus ook met games. Gears of War 2 had deze vloek niet! Het ging logisch verder, een paar tweaks in de gameplay, het tempo ging iets omhoog, het werkte allemaal wat soepeler en het was wederom een achtbaan aan actie. Ook qua grafisch aspect lag de lat weer wat hoger.

Gears of war 2

Als Gears of War-fan, jong of oud, is het dus interessant om de game op z’n minst binnen te halen. Het is leuk om te zien waar jouw serie vandaan komt en als je de game vroeger al had gespeeld kun je misschien kijken of je de game nog steeds zo goed (of kansloos) vindt.

Zijn er nog meer titels die jullie opnieuw op de Xbox One zouden willen spelen? Ik ben wel benieuwd, laat het weten hieronder!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments