Konami en Metal Gear Solid icoon Hideo Kojima hebben een dikke fittie. Waar het nu precies over gaat weten we eigenlijk niet, maar dat ze elkaar niet meer zo lief vinden is wel duidelijk.

Konami heeft recent een vernieuwde cover van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain vrijgeven voor de PS4. Op de oude cover pronkte boven de titel nog “A Hideo Kojima Game”. Bij de vernieuwde versie is dit weggehaald. Ook is het logo van Kojima links onder niet meer aanwezig. Auw, beetje smerige sneer naar Kojima. Hideo Kojima is zoals jullie vast wel weten de grote man achter de hele Metal Gear serie, met deze actie naait Konami de beste man dus best hard. En diep. En droog. Niet erg netjes als je het mij vraagt, maar legaal is het wel.

Bij de oude cover staat nog de naam van Kojima boven de titel
Bij de oude cover staat nog de naam van Kojima boven de titel
Bij de nieuwe cover is de naam van Kojima weggehaald
Bij de nieuwe cover is de naam van Kojima weggehaald

 

 

 

 

 

 

 

 

De rechten van de Metal Gear serie liggen bij Konami, dus in principe mogen ze ermee doen wat ze willen. Net als de FoxEngine welke door Kojima is ontwikkeld, is eigendom van Konami. Wettelijk gezien mogen ze dit dus gewoon doen. Of het goed voor de PR van het bedrijf is dat denk ik niet. Op twitter en op andere gamesites lees je in de comments aardig wat boze of verontwaardigde reacties. Wat vinden jullie, doet Konami hier goed aan?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments