Het dondert en het bliksemt bij Konami. Van geruchten van het stoppen met games tot aan ruzie met Kojima (of niet?) en studio’s die sluiten. Konami zegt in elk geval bezig te zijn met het plannen van de volgende Metal Gear Solid.

Als de uitspraak “waar rook is, is vuur” zou gelden, dan was heel Konami al tot aan de grond afgefikt. Het liegt er namelijk niet om. In de zomer ging het gerucht dat Kojima met ruzie zou zijn vertrokken bij Konami. Konami ontkende dit onlangs en gaf aan dat het team op een welverdiende “vakantie” was.konami vs kojima

Niet veel later kwam het gerucht dat Konami geheel zou stoppen met games. Eerder vandaag bereikte ons het gerucht dat de Los Angeles studio van Konami gaat sluiten. Nu is er dan het nieuws dat er een volgende Metal Gear Solid op de planken komt en dat het geen klein projectje wordt. “Zodra we beginnen met ontwikkelen is er een grootschalige investering nodig” zei Konami.

Metal Gear Solid 6

Daarmee is het duidelijk dat Konami bezig is met plannen voor de opvolger van de megahit uit september, Metal Gear Solid 5, die al meer dan 5 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Het is maar de vraag of geestesvader van de serie, Hideo Kojima, bij deze nieuwe Metal Gear betrokken zal zijn. Kojima zelf heeft hierover nog niks kenbaar gemaakt.

Of Kojima nu wel of niet betrokken zal zijn bij het project, Konami gaat blijkbaar gewoon door met de serie. Community manager Graham Day heeft zelfs aangegeven dat de serie prima door kan zonder z’n maker. In een interview werd hem gevraagd of de Metal Gear IP door kan gaan zonder Kojima: “Ja, tuurlijk kan dat. Metal Gear gaat over het verhaal, het gaat over de karakters dus ik denk, ja…”. Hebben ze bij zo’n grootschalig project niet alle mensen nodig? Blijkbaar niet want de LA studio gaat naar alle waarschijnlijkheid sluiten.

Studio sluiten

Konami sluit de deuren van de studio die het in Los Angeles in 2013 opende als onderdeel van Kojima Productions om mee te helpen met de ontwikkeling van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, aan het multiplayer-gedeelte Metal Gear Online om specifiek te zijn.

Op z’n hoogtepunt had deze studio tussen de 50 en 60 mensen in dienst, maar dat liep in de afgelopen maanden hard af. In maart verdween de naam Kojima Productions al van de studio en werd het Konami Los Angeles Studio, geheel in lijn met het verdwijnen van de naam Kojima op de cover van Metal Gear Solid 5.

Metal Gear Online lanceerde op 6 oktober en heeft daarna nog een grote update en patch gekregen. Het werk aan Metal Gear Online is volgens Eurogamer al voor de lancering van Metal Gear Solid 5 overgedragen naar de Japanse studio van Konami, waarbij de studio in Los Angeles de ondersteuning leverde. De laatste dagen vertrokken er steeds meer medewerkers en gisteren kregen alle medewerkers het bericht dat de studio gaat sluiten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments