Vandaag geeft team Xbox acte de présence tijdens de Tokyo Games Show 2022. Wat mogen we verwachten?

De Tokyo Game Show (TGS) staat van oudsher niet echt hoog op het lijstje van team Xbox. Ze staan er vaak wel, maar tijdens deze meerdaagse show weet de gaming divisie van Microsoft doorgaans weinig nieuws voor ons als Xbox-spelers te genereren. Dit jaar lijkt dat anders te worden.

Via Twitter laat Phil Spencer weten dat Xbox een show gaat verzorgen. De show zal 50 minuten duren en brengt nieuws over zowel 1st party en 3th party games. De aankondiging is in lijn met de inspanningen die het bedrijf de laatste jaren in Japan aan het leveren is.

Maar wat mogen we dan verwachten? Dat is vooralsnog onduidelijk. Het zou mij persoonlijk niets verbazen als er een surprise release van Deathloop aangekondigd wordt. De game van Arkane is vorig jaar exclusief voor de Playstation uitgekomen. Mogelijk dat de exclusiviteitstermijn verlopen is. Deze aanname lijkt kracht bijgezet te worden doordat een thumbnail van de game tijdelijk in de Xbox Store zichtbaar was. Daarnaast is studio natuurlijk onderdeel geweest van de Bethesda-Zenimax acquisitie en lijkt het ook om deze reden logisch dat Deathloop vroeg of laat op Xbox te spelen is.

Verder hoop ik vurig dat de recent aangekondigd Octopath Traveler 2 ook naar de Xbox komt. Tijdens de Nintendo Direct van afgelopen week zagen we deze titel aangekondigd worden, maar een Xbox-logo in de afsluiting van de trailer ontbrak. Dat is opvallend, aangezien deel 1 in de Xbox Game Pass beschikbaar is. Ik hoop van harte dat ze dit voor de TGS bewaard hebben, maar dat is waarschijnlijk wishful thinking.

In ieder geval gaat de TGS van 2022 een show zijn om in de gaten te houden. Op donderdag 15 september om 11:00 uur gaat team Xbox live. We gaan het zien!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments