Het is al jarenlang een terugkerend onderwerp. Bij elke nieuwe release weer. De Jupiler League in FIFA.

We kennen in FIFA al verschillende landen waarin je ook in de subdivisies kan spelen, zoals Spanje, Duitsland en Engeland die er er zelfs meer dan één in de game heeft. Maar Nederland heeft alleen de Eredivisie in het pakket zitten.

Onderhandelingen met EA

Tijdens een vraaggesprek met Marc Rondagh, ontwikkelingsmanager van de Eredivisie CV, die de E-divisie onder zich heeft, liet hij daar iets over los. De E-divisie is het eSports toernooi van de Eredivisie die 6 februari is begonnen en parallel loopt met de echte Eredivisie. Op de vraag of men in deze E-divisie ook kon degraderen of promoveren, liet hij dit weten:

“Dat is helaas afhankelijk van de Eredivisie, want de Jupiler League zit niet in FIFA 17. Hoe graag we het ook afhankelijk van de prestaties in de E-Divisie willen maken, het kan gewoon niet. Stel dat Roda JC of ADO Den Haag de E-Divisie wint, maar dat de club in de Eredivisie degradeert, dan lijkt het er voorlopig op dat die clubs volgend jaar niet mee kunnen doen aan de E-Divisie. De Eredivisie heeft binnenkort contractonderhandelingen met de makers van FIFA om te praten over de Jupiler League in FIFA 18. Dat staat hoog op het lijstje. Misschien zit de competitie volgend jaar in het spel, maar dat weten wij nu nog niet.”

Al eerder in januari liet de Jupiler League zelf ook al iets los over deze onderhandelingen.

De Eredivisie gaat dus binnenkort met EA Sports om de tafel zitten om hier eens over te praten. Zou het nu dan echt gaan gebeuren? De Jupiler League in FIFA 18?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments