Project Scarlett blijft de gemoederen bezig houden. De console gaat een nieuwe standaard voor consoles zetten op het gebied van kracht, snelheid en prestaties. Maar komt er maar één versie van deze console?

Blijkbaar niet. Er zijn namelijk opnieuw geruchten waarin wordt beweerd dat Microsoft met een diskloze versie van de console bezig is. De codenaam hebben we ook al eerder zien langskomen: Lockhart.

In 2018 kwamen de eerste geruchten hierover los. De console zou in twee versies gaan komen, de Anaconda en de Lockhart. Later werd er beweerd dat de het project rond de Lockhart was gesneuveld. De laatste beweringen zeggen dat de Lockhart een SSD schijf zal bevatten en een snellere CPU zal hebben. De Lockhart zal samen met de xCloud streaming service en de Xbox Game Pass worden gepromoot. Xbox zelf zegt dat zij geen commentaar over dit onderwerp willen geven.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Schijfloos lijkt me maar niks. Ik wil kunnen kiezen wat ik hoe koop. Ik heb bijvoorbeeld laatst een spel op schijf aangeschaft voor €17.96. Nieuw. Terwijl die digitaal €39.99 zou hebben gekost.

Josuakun
Josuakun
3 jaren geleden

Helaas heeft het niet hebben van een diskdrive een aantal nadelen voor de consument. Zo houden de uitgevers zoals Dynko al aangaf de prijs van hun digitale content lang hoog en verlagen die prijzen alleen bij kortingsacties en die zijn vaak jaren dezelfde prijs terwijl de relevantie van hun game allang niet meer actueel is. Het niet kunnen ruilen en verkopen van je gekochte product blijft bij vele mensen ook een doorn in het oog. Ik blijf het bijzonder vinden dat als jij iets digitaal koopt je dit niet meer door kan verkopen. Jij bent toch gewoon de eigenaar van… Lees verder »

Rik
Beheerder
Rik
3 jaren geleden
Reply to  Josuakun

Ha Josuakun en Dynko, thanks voor de comments! Lijkt me een uitstekend onderwerp om tijdens de wekelijkse podcast te bespreken. Als jullie het oké vinden dan voeg ik jullie comments toe aan de rubriek ‘vragen uit de community’. Jullie opmerkingen lenen zich namelijk heel goed om eens even lekker over te discussiëren.
Grtz Rik

Dynko
Dynko
3 jaren geleden
Reply to  Rik

Ja, natuurlijk, doen Rik!

En wellicht dat het verkopen van digitale spellen wordt tegengehouden om dezelfde redenen als concerttickets; stel, ik koop een spel voor €50,00 als pre-order, met uiteraard exclusieve content. En één van jullie wil ‘m graag hebben, dus verkoop ik ‘m door voor €80,00. En ik was zo slim om meteen twee exemplaren te bestellen, dus heb ik een dikke winst van minstens €60,00.

Lijkt me niet dat uitgevers en studio’s dit willen.