Het was een tijdje geleden al een gerucht, en dat is het nu nog steeds. Maar hoe vaker een gerucht, hoe meer waarheid er in zit (toch? Of werkt dat niet zo?). Een Battle Royale modus voor Halo, zou dat er komen?

Veel spelers die inmiddels Halo: Infinite hebben gespeeld zijn het er wel mee eens… de map waar alles zich afspeelt tijdens de campaign, is rijp voor een Battle Royale modus! Maar ja, met de drukke roadmap van ontwikkelaar 343 Industries is dat toch een kwestie van prioriteiten. De studio gaf een tijdje geleden aan dat ze niet met zo’n modus bezig zijn. Toch waren er wel een paar hints in de data van de game die naar een dergelijke modus verwezen.

Wat doe je als je geen mankracht hebt, maar het wel wil realiseren? Dan ga je het uitbesteden en dat is precies waar dit nieuwe gerucht over gaat. De studio Certain Affinity zou er mee bezig zijn. Deze studio heeft andere grote studio’s ondersteund met de projecten. Denk bijv. aan Halo in het verleden maar ook Call of Duty. Volgens een recent rapport is de studio bezig met twee grote projecten voor de pc en Xbox waaronder een game modus.

Alles mag natuurlijk met een korreltje zout erbij worden gelezen want het is allemaal nog heel vaag. Toch zou het geen slechte keuze zijn gezien de ontwikkelaar echt nog wel even bezig is met o.a. de co-op modus voor de campaign. De map van Halo met alle pilaren als grond is in ieder geval wel een mooi fundament voor een ring die kleiner wordt. Het zou een spectaculaire Battle Royale kunnen worden en wellicht wel een titel apart van Halo: Infinite zoals bijv. Warzone bij Call of Duty. Dan kan je het helemaal open gooien voor iedereen. De tijd zal het ons leren wat er in de toekomst gebeurt voor deze franchise. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments