Sinds een aantal dagen staat er een nieuwe vacature online op de site van Bethesda Game Studios Montreal. Een Game Performance Manager om een nieuwe AAA-titel te gaan produceren. Dat is niet niks!

De vacature

Wat er in de vacature zelf staat is op zich niet heel gek. Ze zoeken iemand om het team te leiden en een goede balans te creëren tussen het produceren van de game en het financiële plaatje wat er aan vast zit.

Je hebt dan ook minstens 5 jaar ervaring nodig op het gebied van het produceren van triple-A games. Daarnaast is het een pré als je ervaring hebt in zowel het produceren, als het uitgeven van games.

Dit zijn kwaliteiten die vrij veel worden gevraagd in de game industrie. Dat is dus nog niets geks, maar als we deze informatie combineren met een aantal interviews die Bethesda heeft gegeven komen we tot wel hele interessante speculaties. De volledige vacature kun je hier vinden.

Het gaat in ieder geval om een game voor consoles en/of pc. Als de vacature zou zijn voor een game voor mobiele telefoons zet Bethesda dit er altijd heel duidelijk bij. Dus dat is één ding wat we zeker weten.

Wordt het toch een nieuwe Elder Scrolls, of gaan we iets heel anders zien?

Wat denken we hier van?

In eerdere interviews hebben zowel Todd Howard als Pete Hines laten weten dat ze momenteel bezig zijn met drie projecten. Twee grote AAA titels die voor een nieuwe Elder Scrolls zullen uitkomen, en een mobiele game.

Deze twee games zouden allebei groter worden dan enig andere game die Bethesda ooit heeft gemaakt, dus daar gaat een heleboel tijd in zitten.

De laatste nieuwe game die Bethesda Game Studios heeft uitgebracht is Fallout 4, die in 2015 is gelanceerd. Grote kans dus dat we dit jaar nog niets van hun nieuwe game gaan zien. Waarschijnlijk zijn ze er nog wel een jaar of 3 mee bezig, dus wie weet wordt dit een release voor 2020.

RPG maar net anders

Wat Bethesda ook heeft laten weten, is dat deze twee games ook weer grote open wereld RPG’s zullen worden, maar dan net een beetje anders.

Vanuit de Game Studios zijn Fallout en The Elder Scrolls al uitgebracht, dan hebben we dus al een fantasy en een post-apocalyptische setting. Het zou dus niet gek zijn als de volgende titels een sci-fi thema hebben, of een thema die wat meer in het verleden ligt zoals het Wilde Westen, of een jaartal rond 1800.

Deze Easter Egg in Fallout New Vegas geeft een dikke knipoog naar Star Wars, daar is het sci-fi thema weer!

Freemium?

Het enige opvallende is, is dat de vacature gaat om een freemium game. Meestal gaat dit hand in hand met een mobiele game, maar deze vacature is op de Bethesda site niet te vinden als vacature voor een mobiele game. Terwijl ze dit meestal duidelijk vermelden.
Een andere mogelijkheid met freemium is een MMO zoals TESO en WoW. In MMO’s zijn in-game aankopen namelijk niets geks. Dus dat is wel een manier om de triple-A RPG te combineren met het freemium concept.

Uiteraard blijft Bethesda ons vaak verbazen, dus wie weet hebben ze wel een hele nieuwe invulling gegeven aan het freemium concept.

Starfield

Ook de titel Starfield is al een hele tijd geleden vastgelegd door Bethesda. Er gaan inmiddels al wat geruchten rond dat Bethesda Starfield zal aankondigen tijdens de E3.
Starfield is een sci-fi game die zich in hetzelfde universum zal afspelen als Fallout, maar dan in een verre toekomst van deze game.

Starfield zou tegelijk met Fallout 3 zijn ontwikkeld, maar pas na de release van de laatste DLC van Fallout 4 zou Bethesda pas volledig aan Starfield hebben gewerkt. Het zou zeker kloppen met het idee van de RPG, maar dan een beetje anders. Gezien er nog geen sci-fi games uit de game studios van Bethesda zijn gerold.

Maar het lijkt wellicht een beetje laat om nu pas een Game Performance Manager te zoeken als ze Starfield al met de E3 zullen onthullen. Dus dit gerucht kunnen we beter met een flinke korrel zout nemen.

Hoe denken jullie dat de nieuwe game van Bethesda Game Studios eruit zal zien?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments