Vage geruchten of echte feiten. In dit geval is het een beetje gissen maar we willen jullie dit toch niet onthouden.

Eerder lieten we al iets weten over de overweging van het plannen van een lichtere versie van de Xbox One. Nu komt er nieuws op het net over een krachtigere versie. Waar heeft dit mee te maken? Dit heeft alles te maken met de komst van een nieuwe GPU architectuur, de opbouw van de grafische processor unit, van AMD die Polaris moet gaan heten. De geruchtenmolen draait dan ook op volle toeren en dat doet hij al een tijdje, als sinds de suggestie dat Microsoft en AMD bezig zijn met een nieuwe APU oftewel de combinatie van een Graphics Processing Unit en een Central Processing Unit, simpel gezegd het hart van de computer en de grafische kaart.

Meerdere gebruikers zijn al op het woord Polaris gestuit tijdens het gebruik van de Xbox One. Op Twitter zijn hier al meerdere tweets over voorbij gekomen. Zo zien we onderstaande foto waarop je op de console Polaris kan zien staan tijdens het gebruik van Netflix.

Ook de CEO van AMD, Lisa Su, heeft al hints gegeven op een bijeenkomst over het derde kwartaal 2015 waarin zij aangaf dat “de vraag (naar processoren) van Sony en Microsoft aangeeft dat de verkoopcijfers van deze generatie game consoles blijft groeien.” En dat zij “op koers zijn om in de tweede helft van 2016 het toegevoegde semi-custom ontwerp te gaan verschepen”. Dit geeft de suggestie dat vanaf de tweede helft van 2016 er een Xbox One met een nieuwe APU zal worden verscheept. Dit alles blijft gissen en er is nergens een definitieve en harde bevestiging te vinden over dit nieuwe apparaat.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Toch begrijp ik niet waar dit heen gaat. Een betere versie qua hardware is niet logisch, want met ontwikkeling moet je rekening blijven houden met de oude architectuur. Hooguit zoals bij de X360 een beter gekoelde en kleinere versie, of zoals eerder gezegd zonder DVD.

Niels van der Grift
Niels van der Grift
6 jaren geleden
Reply to  Maurits Clear

Yup, inderdaad! Zo meteen krijg je dan spellen waar de oude versie wel framerate problemen heeft of nog geen 1080p aankan en die nieuwe ineens wel?

Gijs K
Gijs K
6 jaren geleden

Dat heb je toch eigenlijk ook met de 3DS/New 3DS? Ik denk dat dit een behoorlijke cashcow kan zijn. Vooral als je kijkt hoeveel geld men al investeert in een Elite controller/console.

Niels van der Grift
Niels van der Grift
6 jaren geleden
Reply to  Gijs K

Ja, maar dat was eigenlijk ook een beetje naaierij. Voor mij wel chill omdat ik nog geen New 3DS heb, maar voor de mensen die de week ervoor nog de ‘inferieure’ versie hebben gehaald is het wel klote

Gijs K
Gijs K
6 jaren geleden

Zoals ik! 🙁 Maar eerst eens afwachten wat de NX wordt.. 😉

Martin
6 jaren geleden
Reply to  Gijs K

Laat ze eerst maar eens de 1080 op deze consoles standaard met alle games halen. Anders is het een keiharde faal als er ineens een verbeterde versie uitkomt. Dat moet makkelijk lukken als de console wat langer bestaat.