Deze kop trekt ongetwijfeld lezers. Want het is nogal wat als de nieuwe powerconsole van Microsoft ineens niet op de grootste gamebeurs ter wereld verschijnt.

“Phil Spencer Is Unsure If Project Scorpio Will Be At E3”. Deze kop las ik namelijk vanmorgen op mijn rondje langs alle grote nieuwsbrengers. Dat trekt natuurlijk gelijk je aandacht en het eerste wat ik dan als redacteur doe is het bericht lezen, de bron zoeken en natuurlijk zo snel mogelijk dit nieuws neerzetten. Primeurtjes zijn goud waard.

Toch blijkt het na onderzoek minder heftig te zijn dan we in eerste instantie denken. Normaliter gaat dit bericht dan bij mij direct uit de redactie want dit soort onzin-nieuws brengen, daar heb ik een broertje dood aan. Toch heb ik besloten dit een keer neer te gooien. Gewoon om jullie eens een inkijkje te geven in de wondere wereld die game-media heet. Het lijkt allemaal simpel, je verzamelt wat nieuwsfeiten, vertaalt ze en zoekt er nog wat achtergronden bij en klaar. Helaas zit deze wereld vol met gamesites die of van elke scheet nieuws maken, of die de kunst van goed lezen niet onder de knie hebben.

Tweet of niet?

Laten we dit bericht nu eens goed bekijken. Want het komt wel van een betrouwbare bron, ome Phil Spencer himself. Het is allemaal gebaseerd op een tweet waarop hij een antwoord stuurt naar een bezorgde fan.

Maar wat vraagt die fan nu precies. Als we het exact vertalen vraagt hij of de Scorpio voor de E3 al getoond gaat worden. Phil antwoordt alleen maar dat hij dat niet zeker weet maar dat hij weet dat mensen dat wel zouden willen. Hoe kom je van tonen voor de E3 dan ineens op tonen OP de E3? Dat blijft een raadsel.Misschien dacht de redacteur dat de vrager de Engelse taal niet goed machtig was? Misschien dacht de schrijver gewoon, dit trekt meer lezers dus neerknallen maar. Of is het een staaltje van niet goed lezen? Onderzoek dan je zooi want als we verder kijken in de rij aan tweets dan zien we dit:

Een schrijver die het Engels als moedertaal heeft, geeft nog een keer aan dat hij een pre-E3 presentatie wel zou waarderen. Phil antwoordt dat hij gelijk heeft, dat vertrouwen in het merk belangrijk is en dat een PR succes (op een E3) voor hem niet echt belangrijk is. Dus het gaat wel degelijk over een vooraankondiging, een voor-presentatie. Of er op de E3 zelf iets getoond gaat worden, daar zegt Phil helemaal niets over.

Je moet je afvragen of dit sowieso nieuws is? Phil Spencer weet nog niet of de Scorpio voor (of zelfs op) de E3 al getoond gaat worden. Ik denk ook dat hij dat heel eerlijk nog niet zeker weet. Dat zal allemaal afhangen van de ontwikkelingen en of de console voor die tijd lopend is. Maar heeft hij ooit gezegd dat dit wel zou gaan gebeuren? Nee, er is totaal geen nieuws over de tijdlijn die de Scorpio volgt. Kortom, dit is een voorbeeld hoe je van niks ineens iets groots maakt. Wij streven er alvast naar om dit soort onzin-nieuws niet te verslaan, dit was even de uitzondering op de regel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments