Van binnen ben ik stiekem een Disney fan en dan komt Kingdom Hearts 3 natuurlijk goed uit! Hieronder wat details over dit derde deel van de reeks! Het ziet er fantastisch uit!

Daar was ie dan, op de persconferentie van Square Enix op de E3, Kingdomuh Hearts tree (zo spreken de Japanners dat uit). Als klein kind vond ik Disneyland al geweldig en Kingdom Hearts is dan ook het ultieme middel om mijn fantasie een realiteit te maken. De trailer was traanwaardig zo mooi! Dit komt mede door de Unreal 4 engine die zo veel vibrante kleuren met zich mee brengt, dat de PVV spontaan het spel uit het land wil zetten. Door de engine is het mogelijk om de animaties mooier te maken en algemene expressie verfijnder in beeld te brengen.

Disney meets Final Fantasy

Voordat ik verder in detail ga en mensen niet weten wat deze reeks is. Kingdom Hearts speelt zich af in een wereld waar personages van Final Fantasy en Disney elkaar ontmoeten en samen avonturen beleven. Er zijn al twee titels uit op de PS2 en de PS3 had enkele collecties waar de PSP spellen bij in zaten. Nu, op de Xbox One en PS4, is het derde deel eindelijk in de maak en komt het terug met graphics en sfeer zoals het eigenlijk altijd al bedoeld was.

Kingdom-Hearts-III-2

Het derde deel speelt zich af in de wereld van Tangled, of zoals we het in Nederland noemen, Rapunzel. De groep, met onder andere Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy, Riku, Kairi en nog veel meer, is op zoek naar een sleutel genaamd ‘Key to Return Hearts’. Dit zal het plan van de kwaadaardige vijand Master Xehanort dwarsbomen. Dit derde deel sluit het verhaal van The Dark Seeker saga af. Al met al dus weer een kleurrijk en Disney/Final Fantasy avontuur!

Bevel is bevel

Er zijn dit keer wat nieuwe gameplay opties. Het gevecht systeem bestaat niet uit een set van bevelen, maar juist uit klassieke bevelen zoals ‘aanvallen’ en ‘magie’ (dit klinkt wel echt stom in het Nederlands, maar goed). Sora kan ook free-runnen (ja, sorry, dit ga ik dus niet vertalen), waardoor jouw mobiliteit wordt vergroot en je dus op muren kan rennen en de meest rare sprongen kan maken.

We hopen natuurlijk veel meer te zien op GamesCom in augustus, maar het is nog niet duidelijk of de game daar te spelen is. Zo ja, dan zijn wij er bij om het te spelen (na een wachtrij van 10 jaar waarschijnlijk) en zo niet, dan wordt het pas in november op een expo in Japan.

KHIII_Ride_Ability

Het wordt dus tijd om Kingdom Hearts 1, 2 en remixes uit de kast te halen, want ik wil er weer helemaal induiken qua verhaal en het beleven van alle werelden. De huidige technologie maakt het mogelijk om echt prachtige omgevingen te maken, zoals het eigenlijk bedoeld is. Je zou spontaan een complete remake van vorige delen willen met zo’n engine, maar ja, we hebben al genoeg remakes en collecties. Daarbij, Kingdom Hearts heeft al een collectie op de PS3. Gelukkig komt de game gewoon naar de Xbox One en dat is maar goed ook, want met zulke graphics en de prachtige sfeer, word je spontaan verliefd op zo’n game!

Kijk hieronder nog even naar de prachtige trailer!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties