Het is nog minstens twee nachtjes slapen. Want dan begint de eerste echte uitrolronde voor het nieuwe dashboard oftewel de New Xbox One Experience.

Maar met het uitrollen van dit stukje nieuwe software zal er één functionaliteit geschrapt gaan worden. De mogelijkheid om met bewegingen via de Kinect door het dashboard heen te navigeren. Deze functie zit al in de Xbox One sinds zijn eerste uitgave en geeft Kinect gebruikers de mogelijkheid om met handbewegingen door het menu heen te swipen en bepaalde opties te selecteren door simpelweg het opsteken van de hand.

d041e4f5-fdee-4b37-9693-0c6f2a9af81a[1]Mike Ybarra geeft het toe, “het gebruik van deze functie was heel erg laag” dus men heeft besloten om dit er maar uit te gooien. “Toen we naar de nieuwe NXOE keken, hebben we de keuze gemaakt om die functies te gaan instellen waar de gebruikers om vroegen en om bepaalde al bestaande functies te verbeteren,” vertelt Ybarra. “Toen we op dit stukje aankwamen en ons besefte dat we heel veel moesten investeren om dit te laten werken kwam de vraag of het die investering wel waard was. Het gebruik van gebaren stond op een zeer laag pitje dus we hebben besloten om dit voorlopig uit de NXOE te halen. Dus als hij wordt uitgerold op 12 november zal deze functie er niet in zitten. We blijven de reacties peilen en naar de feedback luisteren zodat we zeker weten of er geen publiek is die het er toch in wil hebben.”

Natuurlijk gaan de gebaren er niet totaal uit want het zal nog steeds bruikbaar zijn in de programma’s en games die het gebruiken. Maar om op het dashboard te zoeken zal je je stem moeten gebruiken.

In mei 2014 werd de Kinect al uit de bundels gehaald zodat gebruikers meer keuzemogelijkheden hadden wat betreft die bundels. De meeste huidige bundels hebben al geen Kinect meer in de doos zitten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments