Gisteren kwam er uit de Microsoft stal het bericht dat aangaf dat we nu echt afscheid moeten nemen van de Kinect.

Na eerdere berichten in oktober over het stoppen van de productie van de Kinect is men nu ook gestopt met het maken van de Kinect Adapter en dat zorgt ervoor dat elke bezitter van de Xbox One S of X definitief geen gebruik meer kan maken van de Kinect.

Na zorgvuldige overwegingen hebben we besloten dat de we stoppen met het maken van de Xbox Kinect Adapter en dat we onze focus op andere veelgevraagde accessoires gaan richten

Dat er iets aan de hand was met de adapter werd een tijdje geleden al duidelijk toen wij op meerdere groepen mensen naarstig op zoek zagen gaan naar zo’n adapter en hij eigenlijk nergens meer te krijgen was. Als ze al te krijgen waren in de tweede-hands markt, dan was dat tegen belachelijk hoge prijzen.

De promotie waarbij One S kopers een gratis adapter konden krijgen was al in maart van het vorig jaar gestopt en diezelfde aanbieding ontbrak bij de lancering van de X. Allemaal duidelijke signalen dat men bij MS de Kinect had opgegegeven.

Mocht je nog een Kinect hebben staan, hem op de S of X niet meer kunnen aansluiten maar wel een pc met Windows 10 hebben, dan is er nog hoop als je een beetje handig bent. Check de video maar even.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments