Ik weet zeker dat de pc master race weer zit te watertanden, toetsenbord en muis support voor de Xbox is niet ver weg. En dat is goed nieuws voor pc gamers die wel eens een Xbox willen proberen.

Natuurlijk, keyboard support is er al, want we kunnen een willekeurig toetsenbord inpluggen en beginnen met typen. De Xbox heeft op dit moment geen ondersteuning voor muizen, maar zoals we van Xbox chef Phil Spencer horen is het binnenkort mogelijk om met toetsenbord en muis je Xbox te bespelen als een ordinaire game-pc.

Phil liet een opmerking op Twitter vallen in een gesprek over de mogelijkheid om een Windows 10 pc naar de Xbox One te streamen, andersom dus. Microsoft werkt op het moment nog aan Xbox One naar pc streaming, maar Spencer vond het een goede suggestie om pc naar Xbox te streamen, al heeft het bedrijf daar nog geen plannen voor.

“Ja, toetsenbord- en muis-ondersteuning zijn nodig om dit [pc naar Xbox streaming] te laten werken, deze zijn niet ver weg,” zegt Spencer op Twitter.

Het is niet helemaal duidelijk of de muis ook daadwerkelijk in games gebruikt kan worden. Het zou ook een makkelijkere manier kunnen zijn om te navigeren door menu’s of om te browsen op de Xbox. Dat het waarschijnlijk wel gaat om ondersteuning in games blijkt wel door Microsoft’s cross-platform strategie. Xbox en pc gamers spelen straks spellen tegen elkaar, of misschien wel samen met elkaar, hand in hand (gayyyyy).

Muis-ondersteuning zal zeker onderdeel zijn van Xbox’ overgang naar Windows 10. Die overstap loopt trouwens op rolletjes volgens de Xbox baas en het bedrijf zal binnenkort met uitrol-data komen. Microsoft heeft al aangegeven dat de Xbox One na de pc aan de beurt is. Hopelijk krijgen we het laatste launch-nieuws binnenkort, tijdens de Microsoft briefing van de Gamescom bijvoorbeeld.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Tom
Tom
7 jaren geleden

Dit lijkt mij wel wat!