Kentucky Route Zero komt 28 januari naar de Xbox

Kentucky Route Zero is een langlopende episodische game, waarvan we het eerste deel al in 2013 hebben mogen verwelkomen. Althans, de pc-gamers onder ons, dan. Met de release van het vijfde en laatste deel in de serie eind deze maand komt de gelauwerde point-and-click serie tot mijn vreugde ook naar de Xbox.

2013, het jaar van Bioshock Infinite, GTA 5 en Black Flag. Voor het pc-gaming portaal Rock Paper Shotgun ging de keuze voor game van het jaar echter uit naar Kentucky Route Zero. Dit is er eentje om in de gaten te houden, mensen. Polygon heeft de serie zelfs in de top 5 beste games van het afgelopen decennium staan.

Kentucky Route Zero is een opmerkelijke game. Waarom dan wel niet? Ik kom er achter dat dat bijzonder moeilijk onder woorden te brengen is voor iemand die de game (nog) niet heeft gespeeld. Mijn indruk: KRZ gaat over een snelweg die je langs de grotten onder Kentucky leidt en de vele mysterieuze mensen en wezens die je onderweg ontmoet. Een canvas voor de even originele als unieke ideeën van ontwikkelaar Carboard Computer.

Het is in ieder geval een erg sfeervolle game die geroemd wordt om de manier waarop het je een verhaal vertelt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments