Zo af en toe staat er op Kickstarter een game waarvan je denkt: “ja, dat ziet er tof uit, dat wil ik!” Zo ook bij deze horrorgame genaamd Gray Dawn.

Gray Dawn is een first-person horrorgame in het jaar 1910. Je speelt als een priester die wordt verdacht van het vermoorden van één van je altaar jongens. Hoe en wat precies is nog niet helemaal duidelijk, wat ook wel goed is aangezien het een horrorgame is. Te veel informatie bij horrorgames spoilen soms het verhaal, dus prima dat het wat duister en onduidelijk is. De game wordt ontwikkeld door 3 dudes die een eigen studio hebben opgezet, genaamd Interactive Stone. Eerder werkten zij aan mobiele games maar willen nu een echte game maken. Het is in de Kickstarter fase op dit moment, maar de plannen zijn vrij groot. De game moet in 2016 gaan uitkomen voor de Xbox One, Playstation 4 en pc. Al zou de pc versie via Steam het eerste gaan uitkomen via Greenlight. Voor € 18,00 kan je een DRM vrije download van Gray Dawn kopen, een Xbox One versie staat nog niet in het rijtje jammer genoeg.

Gray Dawn draait op de Unreal 4 engine, dus verwacht fraaie beelden die ongetwijfeld een aardig creepy sfeertje gaan voortbrengen. De game is geïnspireerd door oude horror survival games zoals Silent Hills en Resident Evil. Dus dat wordt lekker puzzelen geblazen in plaats van rennen en schieten op alles wat enigszins beweegt. De ontwikkelaars willen ons een verhaal vertellen in de game, zonder een ‘walking simulator’ te zijn. Dit willen ze realiseren door er hun eigen persoonlijke verhalen in te verwerken, in de trant van de sprookjes van de gebroeders Grimm. klinkt allemaal veelbelovend, en de trailer ziet er erg goed uit. Wil je deze game gaan backen op Kickstarter, dan kan dat via deze link.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments