Jurassic World: Falllen Kingdom is nu in de bioscoop en dat betekent dat de lancering van de enigszins gelijknamige game nu wel erg dichtbij komt. 

Rawrrr

We weten inmiddels dat Reddit zo nu en dan een uitstekende bron van informatie kan zijn. Van gestoorde complottheorieën over een nieuwe Half-Life tot developers die af en toe wat informatie laten “lekken”. Zo ook in dit geval, waarin een aantal developers van de nieuwe Jurassic World game een drietal erg interessante vragen wist te beantwoorden.

Zo zei Community Manager Bo Marit het volgende:

Tijdens de lancering zal de game geen Xbox Play Anywhere ondersteunen. Echter houden we de feedback van de spelers in de gaten om te zien wat we in de toekomst kunnen gaan doen.

Arrrrgh! Waarom nou weer niet?

Ik verwacht dat het niet lang zal duren voor de game wel ondersteuning hiervoor gaat krijgen, helaas voor nu moeten we het er maar mee doen. Gelukkig is er dan ook licht aan het einde van de tunnel. Een licht genaamd Gary Richards, ofwel de ‘Executive Producer’ a.k.a. uitvoerend producent die ons verblijdt met het volgende heugelijke nieuws:

De game ondersteunt 4k en HDR op de Xbox One X.

Onwijs leuk natuurlijk, maar hadden we anders verwacht? Je bent toch wel een oen als je anno 2018 een game uitbrengt die dit niet ondersteunt…

Parksimulator

Kort gezegd is Jurassic World natuurlijk gewoon een soort parksimulator in een nieuw, angstaanjagend jasje. Maar wat nou als je helemaal niet houdt van dat genre? Daar heeft het hoofd van de designafdeling Andrew Fletcher wel iets op te zeggen:

Ik denk dat de game behoorlijk toegankelijk is op dat gebied. De game is echt uniek in zijn genre, dus ik denk niet dat je hoeft te weten ‘hoe dat soort games werken’ om eraan te kunnen beginnen. De game kent zeker een bepaalde diepte die je kan ontdekken maar kent geen groot leertraject waar je wellicht bang voor zou zijn. We willen namelijk dat zoveel mogelijk Jurassic fans plezier kunnen hebben aan de game.

Er zijn verder geen limieten op het aantal en soort dinosaurussen dat je kunt creëren op elk verschillend eiland. Je zult echter wel eerst voortgang moeten maken voordat je toegang krijgt tot alle opgravingen waarmee je nieuwe soorten ontgrendeld. Maar zodra je dat hebt gedaan (en genoeg geld hebt) kun je naar elk eiland vertrekken en elke dinosaurus creëren die je al ontdekt hebt.

Vroeg in het ontwerpproces waren we al gek op het idee dat je continu kunt wisselen tussen de verschillende eilanden en je oude park dus telkens kunt vernieuwen met nieuw ontdekte middelen en dinosaurussen. Nu de game klaar is kunnen we dan ook bevestigen dat dit inderdaad onwijs tof is om te doen!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments