De meeste games worden altijd groots aangekondigd en sommige grote titels krijgen zelfs een aankondiging van een aankondiging, maar dat is niet het geval met Ark: Survival Evolved. Zelf had ik nog niets over de game gehoord maar vanaf nu is daar verandering in gekomen.

In DayZ heb je te maken met zombie’s en dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar laten we wel wezen, dit is eigenlijk een zeer verouderd en uitgemolken concept. Ontwikkelaar Wildcard Studios moet ook zo gedacht hebben toen ze met het concept voor Ark: Survival Evolved kwamen. In Ark geen gedoe met die kreunende griezels, nope, in deze game krijg je te maken met hele andere praktijken. We gaan terug naar de de Prehistorie!

Wildcard Studios heeft gisteren een gloednieuwe open-world game uit de doeken gedaan en dit ging gepaard met een indrukwekkende trailer die allerlei gameplay beelden toont. We zien een grote variatie aan gebieden, verschillende combat-technieken, fantasy-elementen en een heel scala aan wilde beesten, die het niet allemaal voorzien hebben op de speler. De onderstaande trailer van Ark: Survival Evolved bevat zoals de maker zelf zegt “live online gameplay” en alles draait op Unreal Engine 4.

ark-survival-evolved-screenshot_1920.0.0

Wildcard Studios is een nieuw bedrijf met personeel die schijnbaar ware veteranen zijn op het gebied van het ontwikkelen van games, al is het op dit moment onbekend waar ze allemaal aan hebben gewerkt. Het team achter Ark: Survival Evolved heeft inspiratie gehaald uit populaire films zoals Jurassic Park, Dinotopia en The Land Before Time. Wildcard Studios heeft grote plannen voor Ark: Survival Evolved, waarvan ze zelf zeggen dat het een van de meest ambitieuze hardcore large-scale survival ervaringen in gaming kan gaan worden.

De pc-versie van de game staat gepland voor de zomer van 2016, de Xbox One-versie heeft nog geen concrete releasedatum. De pc-versie zal ook iets hebben wat de Xbox One helaas niet zal kennen en dat is Occulus Rift ondersteuning. Je zult je dus echt gaan wanen in een levensgevaarlijk gebied vol hongerige dino’s en dat is toch wel iets wat behoorlijk bizar gaaf klinkt. Misschien als het hele Virtual Reality gebeuren goed uitpakt, dat Microsoft toch maar eens met VR moet gaan komen voor onze favoriete black box? De tijd zal het leren!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties