GTA 6, een nieuwe Elder Scrolls en een Xbox 2 met 6 teraflops, dat zie ik het liefst op de E3. Tot zover wishful thinking en over tot een realistische verwachting.

Xbox One Upgrade?

Een erg heet onderwerp op dit moment is de ge-upgrade Xbox One van Microsoft, of die er komt. Ik zie het als volgt: PlayStation komt op de Tokyo Game Show met de Neo (of whatever z’n nieuwe naam wordt), een ge-upgrade versie van de PS4. Microsoft kan niet achterblijven, na het hele debacle met de “trage” Xbox One moeten ze laten zien dat ze met Sony mee kunnen komen op het gebied van snelheid, of beter nog, een extra stap zetten. De vraag is niet of ze met een nieuwe console komen, de vraag is of ze dat al op de E3 gaan doen.

Vanaf volgend jaar gaan we een omslag zien in de console-wereld. De traditie van om de 6-8 jaar een gloednieuwe console uitbrengen waarbij de oude console “afsterft” is straks voorbij. Deze generatie consoles lijkt zo sterk op een pc dat er redelijk eenvoudig een upgrade kan komen, zonder dat er een nieuw besturingssysteem of nieuwe game-ontwikkeling nodig is. Het lijkt heel sterk op het release-model van de iPhone waarbij er elk jaar een krachtigere versie wordt aangekondigd zonder dat de vorige iPhone aan het eind van z’n leven is, op de nieuwe heb je alleen meer snelheid en betere graphics. En net zoals bij de iPhone zie je dat er verschillende versies voor verschillende segmenten zijn.

maxresdefault

Een ander argument om dit verhaal wat kracht bij te zetten is de productiestop van de Xbox 360. Hiermee is er een gat ontstaan in het lagere segment, Microsoft zal dit opvullen met een Xbox One Slim die, naar mijn verwachting tussen de 250 en 300 euro/dollar gaat kosten. Dit apparaat zal natuurlijk met zijn nieuwe (maar niet snellere) hardware een stuk kleiner zijn zodat het wat beter in de gemiddelde huiskamer past en zal mogelijk zonder optische drive komen.

Games

We kunnen grappen over hoe voorspellend de nieuwe versies van FIFA altijd zijn, maar dit jaar gaan ze over op de Frostbite engine die zich al op veel fronten heeft bewezen, hopelijk krijgen we daardoor eindelijk een mooie FIFA, ik ben benieuwd.

Ik ben ook erg benieuwd naar de games van Ubisoft. De vorig jaar aangekondigde For Honor en Ghost Recon Wildlands staan op mijn lijstje, ook staat er sinds deze week Watch Dogs 2 op, deze maakte met z’n lancering dinsdag een weergaloze indruk op mij!

Microsoft zal het druk hebben met z’n hardware en ik verwacht op het gebied van games eigenlijk niet zo heel veel van ze. Recore en Sea of Thieves ga ik trouwens wel op de voet volgen, die staan als sinds vorig jaar op m’n watch list.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments