Wij Xbox gamers zijn gek op statistiekjes. Leuke feitjes waarmee je kan zien hoeveel je gespeeld hebt en wanneer. In het kader van 20 jaar Xbox heeft men daar een persoonlijk museum voor je klaar staan.

Na een 20th Anniversary stream een paar weken geleden, heeft Microsoft ook een digitaal museum gelanceerd waarmee spelers in digitale vorm een kijkje kunnen nemen in hun Xbox-geschiedenis. Bezoekers worden begroet met hun Xbox-geschiedenis wanneer ze voor het eerst inloggen in het museum.

Alles, van Gamerscore tot meest gespeelde games en zeldzaamste prestaties, is te zien in het museum. Mijn museum is gevuld met Rainbow Six, iets waar ik al een behoorlijk aantal uren in heb zitten.

Als spelers klaar zijn met het bekijken van hun geschiedenis, is er een meer gericht museum dat spelers meeneemt door de levenscyclus van elke console. Microsoft vermeldt alles van de eerste samenwerking met Netflix tot de NXE-dashboardupdate die in 2008 werd gelanceerd. Verrassend genoeg vermeldt het museum zelfs de Red Ring Of Death. Een productiefout in de Xbox 360, waardoor Microsoft miljarden dollars uitgaf om defecte consoles te repareren.

Microsoft heeft ook een aantal belangrijke Xbox-voorwerpen over het museum verspreid. Zo is er een enorme replica van het Mark 2 Lancer Assault Rifle uit Gears of War, de koekenpan van PUBG en een gigantische Kinect? De ervaring is momenteel hier beschikbaar en zou in de meeste browsers moeten werken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments