Remedy heeft uit de doeken gedaan hoe ze de graphics in hun games toepassen. Het is interessante materie voor technici maar ook voor de gamer valt er wat bijzonders op. Daarnaast is er een HQ gameplay demo van het Gamescom event de wereld ingegooid.

Remedy Entertainment gaf een paar weken terug een presentatie over de techniek achter hun graphics. De slides zijn nu ook geüpload en het levert wat interessante weetjes op, niet alleen voor ontwikkelaars, maar ook voor de gamer.

De ontwikkelaar beschrijft in een aantal slides hoe ze omgaan met multi-scale Global Illumination, een belichtings-techniek. Maar uit de informatie lijkt het haast alsof de game (Quantum Break) op 720p draait.

quantumbreak_720p_1[1] quantumbreak_720p_2[1] quantumbreak_720p_3[1] quantumbreak_720p_4[1] quantumbreak_720p_5[1]

Maar begin niet direct te huilen want effecten als Screen-Space Reflections en Screen-Space Ambient Occlusion kunnen prima op een lagere resolutie dan de eigenlijke resolutie draaien. Op de Gamescom hebben ze ons aangegeven dat de game wél op 1080p draait en Remedy kan nog werken aan het optimaliseren omdat de game pas op 5 april 2016 uitkomt.

Update: wel 1080p!

In slides die zijn uitgedeeld aan de aanwezigen van de presentatie wordt wel degelijk vermeld dat de game op 1080p draait en dat de Screen-Space lighting dus inderdaad op een lagere resolutie draait zoals we hierboven al aangaven.

rZTlfKO[1]

Quantum Break Gameplay Demo

De gameplay demo video die we op de Gamescom al zagen is nu zogenaamd in HQ beschikbaar. In de video worden nieuwe karakters getoond en krijg je een kijkje in het verhaal en actie van Quantum Break.

Game of Thrones’ Petyr Baelish

Wat direct opvalt is dat Game of Thrones acteur Aiden Gillen z’n gezicht en kunsten laat zien in de game. De hype is daarmee weer aangewakkerd. In deze trailer zie je ook dat de game er toch erg goed uitziet, met uitstekende graphics, gezichten en animaties. Ook krijg je de grimmige sfeer tijdens het “glitchen” van de tijd te zien.

Het acteerwerk zit prima in elkaar met deze game. De gameplay moeten we toch maar echt afwachten. En of het tv-show-aspect van spelen en kijken aan gaat slaan moeten we ook nog maar afwachten. De uitvoering is in elk geval goed.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments