Geruchten zijn altijd tricky. Maar Brad Sams heeft wel een reputatie hoog te houden. Als hij iets lekt, dan klopt dat meestal wel. Wat kunnen we nu volgens Brad van Microsoft gaan verwachten?

Volgens Sams is Microsoft bezig met een console die puur gericht is op hun streaming service Project xCloud. Sams heeft het meestal bij het rechte eind. Zo lekte hij de eerste berichten over de Scarlett en de Xbox One S All-Digital.

Volgens het gerucht gaat Microsoft de kant op die we Google Stadia al hebben zien bewandelen. Google Stadia wordt geleverd met een controller die je direct verbind met je router. Microsoft komt dus straks met zijn eigen box waarmee je contact kan maken met Project xCloud. Deze console heeft als doel om een betere game ervaring te creëren voor gamers simpelweg door de box met je tv te verbinden en via wifi games te gaan spelen in plaats van via een webbrowser. Handig dus als je een Smart TV  of een gewone console te prijzig vind. De Project xCloud console moet makkelijk te verplaatsen zijn en de geruchten gaan dat hij sowieso minder dan 100 dollar moet kosten. Waarschijnlijk zelfs rond de 60 dollar. Waarschijnlijk zal dit in Europa ook rond die prijs in euro’s moeten gaan kosten.

Het lijkt erop dat de Project xCloud console de vervanger is van de gecancelde Xbox Lockhart, die volgens eerdere berichten de goedkopere versie van de nieuwe Scarlett zou gaan worden. Het blijft natuurlijk allemaal natte vinger werk en zolang Microsoft geen nieuws brengt, zal dit het blijven. De Xbox Scarlett zal sowieso de xCloud streaming service bevatten. Volgens geruchten zal het abonnement op xCloud rond de 10 dollar per maand gaan zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments