Gisteren lieten we al weten hoe het zat met de compatibiliteit van Project Scarlett. Maar hoe zit het met de games die na de release van dit project gaan komen?

De eerste titel waarvan we nu al weten dat hij specifiek voor Project Scarlett is gemaakt is de game die bij de lancering van de console uit gaat komen, namelijk Halo Infinite. We weten nu dat al onze ‘oude’ spullen gewoon draaien op de Scarlett. Maar werkt dat andersom ook zo? Kan je peperdure Xbox One X die nieuwe Halo wel afspelen of zitten we dan al direct met een generatiekloof?

Laten we je, wat betreft deze titel, geruststellen. Halo Infinite is gewoon te spelen op een Xbox One en is dus compatible met de oude en de nieuwe hardware. Aangezien de hele Xbox omgeving ook blijft bestaan, is het ook geen probleem om de game te starten op je One en vervolgens, mocht je de Scarlett gaan halen, verder te gaan op de volgende console.

Gezien de filosofie van Xbox zal het waarschijnlijk nog een tijd duren voordat we echt exclusieve games voor de Project Scarlett gaan zien. Natuurlijk zal er steeds meer verschil komen op het gebied van prestaties en grafische weergave van bepaalde games tussen de One en de Scarlett maar no worries, je One X zal nog een lange tijd nieuwe games blijven draaien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments