Wordt GTA6 wellicht een soort Game as a Service titel?

Het was al een paar dagen bekend, maar Rockstar komt met een dienst genaamd GTA+. Het is een nieuw lidmaatschapsprogramma exclusief voor GTA Online op PlayStation 5 en Xbox Series X|S en biedt toegang tot een reeks voordelen voor zowel nieuwe als al bestaande spelers op de nieuwste generatie consoles. GTA+ komt morgen uit.

Naast een terugkerende maandelijkse storting van GTA$500.000, kunnen GTA+-spelers een breed scala aan exclusieve bonussen voor leden verwachten, waaronder de mogelijkheid om eigendommen in en rond Los Santos te claimen die gameplay-updates ontgrendelen die je mogelijk hebt gemist, voertuigen, plus upgrades, kortingen alleen voor leden, GTA$ en RP-bonussen, en meer elke maand.

We hadden het er al over in de podcast dat GTA+ ons een manier lijkt waarmee Rockstar nieuwe spelers aan zich bindt. Tegelijkertijd merken we dat GTA Online in een soort glijdende schaal zit. Wellicht ontwikkelt het zich naar een toekomst waar je niet meer een vast bedrag betaalt voor de game, maar puur een abonnement per maand zodat je GTA Online kunt spelen. Of denk aan GTA6. Krijgen we daar een dikke story mode avontuur en GTA Online er naast, of zien we zo meteen GTA Online evolueren met nieuwe maps en kan je dan inderdaad alleen nog maar toegang krijgen mits je GTA+ hebt. Of wordt GTA6 wellicht helemaal een spel gebaseerd op een abonnement?

Ik ben benieuwd hoeveel mensen GTA+ zullen aanschaffen. Zoals ik GTA Online nu speel vind ik dat de game nog meer moet groeien om daar echt op een gegeven moment geld voor te gaan vragen op maandelijkse basis. Dus stel dat het een model gaat krijgen waar je echt alleen een abonnement moet kopen om te kunnen spelen, dan is het nu te magertjes. Maar iets zegt mij dat ze met GTA6 een evolutie maken op het gebied van GTA Online waarmee ze dat soort bedragen wel kunnen gaan vragen.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Kira
Kira
8 maanden geleden

Let’s play a game, noem 2 grotere/gelijkwaardige melkkoeien net als gta5. Ik kom op 1, skyrim.

Rik
Beheerder
Rik
8 maanden geleden
Reply to  Kira

haha, ik zou er zo geen weten inderdaad. En het einde is nog niet in zicht.

Dynko
Dynko
8 maanden geleden

Dan heb je al het publiek dat reeds jaren roept om waardige updates van Red Dead Online. En neem ze dat ’s kwalijk. Klap op de vuurpijl? Dit! Rockstar trekt zich sowieso niks aan van publiek en de reacties die ik op deze kennisgeving las waren veelal niet mals. Jullie suggestie dat geheel het spel op abonnementen wordt gebaseerd vind ik zo gek nog niet. Ter verduidelijking: ik vind dit wel zorgelijk, niet gek, de reputatie en handelswijze van Rockstar in ogenschouw nemend. Sowieso, games, plus de manieren waarop je eraan kunt verdienen, evolueren de laatste jaren in een ontzettend… Lees verder »