In het voorjaar van 2017 komt er weer een grote Windows Update aan: The Creators Update. Deze update bevat ook een flink aantal veranderingen voor de Xbox. Veranderingen op het gebied van streaming, performance en de Xbox Live community.

The Creators Update

Microsoft heeft in een blog meer informatie gegeven over de Creators Update die er aan zit te komen. Het bedrijf geeft aan dat alle gamers met een Xbox One, pc, mobiel of eigenlijk elk apparaat waarmee je op Xbox Live kunt inloggen, een betere “gaming experience” krijgen. Het gaat onder andere makkelijker en socialer worden voor Xbox-bezitters.

In oktober, bij de aankondiging van de Creators Update, liet Microsoft al weten dat Beam, zelfgemaakte toernooien en andere, door de community gevraagde, features er aan gaan komen. De update beslaat vier thema’s: streamen, performance, mensen en competitie.

Beam

Met het opkopen van Beam was er al de verwachting dat de dienst binnen de kortste keren in Windows en op de Xbox te vinden zou zijn. Het is uiteraard het plan om met Beam een stuk van de stream-taart af te snoepen. De markt waarop nu eigenlijk alleen maar Twitch en een klein beetje YouTube Red te vinden is.

Beam zal geïntegreerd worden met je Xbox waardoor het streamen net zo makkelijk wordt als het streamen naar Twitch op dit moment. Makkelijker eigenlijk nog, want het is straks mogelijk om dit met één knop in de nieuwe Guide te activeren.

Nieuwe Guide

Nieuwe Guide? Ja, er komt een heuse wijziging in de gebruikersinterface van de Xbox. Met de nieuwe Guide wordt het makkelijk om veelgebruikte functies snel aan te roepen. Met één druk (ja, één druk) op de knop komt de vernieuwde Guide tevoorschijn. Daarin is het mogelijk om opnames te starten, de lengte van opnames aan te passen en je opnames direct te open. Verdere aanpassingen zijn: een nieuw achievementsoverzicht, gamerscore leaderboard, een nieuw Cortana-ontwerp en controls voor je achtergrondmuziek, zodat het allemaal wat makkelijker te gebruiken wordt.

Sociaal

Het wordt makkelijker om vrienden te vinden via andere sociale netwerken. De Activity Feed, Clubs en Looking For Group (LFG) krijgen allemaal een update waardoor Clubs beter te managen zijn en je LFG posts kunt delen in je feed. Daarnaast wordt het makkelijker om vrienden voor een bepaalde game te vinden en om communities van soortgelijke gamers te joinen.

Toernooien maken

Er komen nieuwe toernooien naar Arena op Xbox Live. Naast professionele organisaties zoals ESL en FACEIT, kan iedereen een tournament organiseren. Het begint met ondersteuning voor World of Tanks en Killer Instinct, maar meer titels zullen gedurende het jaar worden toegevoegd. Voor een zelfgemaakt toernooi kun je vrienden of leden van een club uitnodigen om mee te doen of om simpelweg te kijken. Wanneer een toernooi klaar is, wordt het resultaat automatisch opgenomen zodat je het kunt delen.

Dit is een eerste kennismaking met de nieuwe update. Meer updates, features en verrassingen komen er nog aan volgens Microsoft, wij wachten rustig af.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments