In mei kwam de blogger Brad Sams al met behoorlijk nieuws naar buiten. Nadat hij voldoende informatie had opgedoken om zijn verhaal te ondersteunen heeft hij in zijn wekelijkse show een aantal ontdekkingen gedeeld met zijn volgers. Waaronder de stream stick van Xbox.

Het is inmiddels november en we hebben na de video van Brad eigenlijk niet meer zo veel gehoord over deze Chromecast look-a-like.

Het scheen dat Microsoft tijdens de E3 een aantal nieuwe hardwareproducten zou gaan aankondigen. Waaronder een look-a-like van de Chromecast. Dit aangezien Microsoft graag wilde dat huishoudens alleen een Xbox nodig zouden hebben om al hun entertainment mee te regelen. Vandaar dat de Xbox Stream Stick, ofwel Project Hobart op de markt zou komen.

Mocht je het hele verhaal willen horen kun je hieronder Brad Sams bekijken in zijn wekelijkse Microsoft show.

Waar is die stream stick dan gebleven?

Project Hobart zou een aantal weken na de E3 worden gelanceerd. In principe was hij al klaar voor productie. De prijs zou neerkomen op ongeveer $99 en de fabriek had al een order gekregen van 300 duizend stuks. Alleen het groene licht voor de productie is uitgebleven.

Volgens Microsoft komt het door een ”verandering in de plannen” dat Project Hobart nooit is uitgebracht. Vervolgens is er door een bron naar buiten gebracht dat Project Scorpio eigenlijk helemaal niet met de E3 bekend zou worden gemaakt.

En met deze informatie maakt één en één zeker twee. Want het nieuws dat Sony met de Neo zou komen was ook al voor de E3 uitgelekt. Waarschijnlijk werden ze toen bang bij Microsoft. Als de concurrent een nieuwe console onthult, dan kun je moeilijk met zo’n streaming stick aankomen.

Dit zou echter alleen verklaren waarom ze de onthulling van Project Hobart hebben uitgesteld. Het is nu natuurlijk nog wel de vraag waarom ze de stick dan niet later hebben uitgebracht. Want als hij al klaar voor productie was lijkt het me wel dat ze er brood in zagen. Ik ben erg benieuwd of we Project Hobart nog in de toekomst gaan zien.

Zou jij geïnteresseerd zijn als Project Hobart toch op de markt komt?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments