Enkele weken geleden viel het mij al op. Bij alle grote online winkels was er geen voorraad nieuwe Xbox One X meer te vinden. Is de productie van de One X gestopt?

Het idee dat dit het geval was, kwam omdat ik bij de Microsoft Store ineens de One X niet meer kon bestellen. Na de speciale Cyberpunk 2077 uitgave was het klaar. De tekenen dat de productie gestopt lijkt te zijn, komen uit Australië. Daar hebben de twee grootste winkelketens op het gebied van video games en elektronica de One X uit hun systeem gehaald. De link op Amazon Australia is ook verdwenen. Op andere pagina’s zien we het label uitverkocht of discontinued staan.

Winkels als Bol hebben de One X nog wel staan maar dan via derde partijen. Dit zijn vaak duurdere of refurbished exemplaren. Het heeft dus alle schijn dat de aanloop naar het uitbrengen van de Series X en andere Xbox Series consoles is gestart. Daarentegen is de One S nog overal te koop. Maar mocht je One X er nu mee stoppen, dan is het wel balen dat je maar moeilijk een vervanger voor de krachtigste console op dit moment kan vinden.

Logische actie van Microsoft? Of toch een beetje vroeg?

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
2 jaren geleden

Ik kan deze kwestie slechts beantwoorden met een wedervraag (en niet naar de bekende weg): Was dit met het laatste model van de Xbox 360 ook al zo, vlak voordat de Xbox One op de markt verscheen?

Moet natuurlijk bij worden vermeld dat er zo’n tien maanden zat tussen de verschijningsdata van de Xbox One in Noord Amerika en Europa ten opzichte van Nederland en België.