Update: RAGE 2 door Bethesda bevestigd

Update 14 mei

Met bovenstaande video is het dan nu bevestigd, RAGE 2 komt eraan!


Bericht van 12 mei

De E3 staat al bijna weer voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: geruchten, speculaties en teasers. Bethesda trapt de boel af.

Afgelopen week meende de Canadese afdeling van Wallmart dat het een goed idee was om hun inventarislijst eens bij te werken. Doen winkeliers wel vaker, maar Wallmart besloot dit te doen met een hele lijst onaangekondigde games. Eén van die onaangekondigde titels was RAGE 2. Foutje, of kondigen zij nu ineens een titel aan die Bethesda had willen bewaren voor de E3? Getuige onderstaande Tweet van Bethesda baas Pete Hines op een reactie van een Tweet van het officiële RAGE-kanaal zou het wel eens waar kunnen zijn.

Supergrappige Tweet, maar Bethesda lijkt toch niet blij te zijn met Wallmart en dan kun je twee dingen doen. De eerste optie is keihard ontkennen. “Geen idee wat ze gerookt hebben bij Wallmart, maar wij werken niet aan RAGE 2”. Werkt nooit, iedereen begint dan maar te speculeren als een gek en je bent zelf het momentum kwijt. Helemaal als je dus inderdaad die game aan had willen kondigen op de E3.

De tweede optie is waar Bethesda voor lijkt te hebben gekozen. Creatief denken en het momentum weer terug halen met een serie teasers. De uitgever slingert namelijk al een paar dagen Tweets de wereld in die suggereren dat er een aankondiging van een nieuwe RAGE aan zit te komen. Kijk maar eens mee.

In de eerste Tweet zien we de Big Ben die 05:14 als tijd aangeeft. Op de raket in de tweede afbeelding staat 5-14 gegraveerd. Hmm, verwijzing naar de datum 14 mei? In Amerika schrijven ze namelijk eerst de maand en dan pas de dag in hun tijdsaanduidingen. Op de laatste afbeelding zien we een rij mensen die naar binnen gaan bij Anarchy Tours. Eén van die mensen draagt echter een outfit die je niet vaak ziet op straat, maar wel in de game RAGE.

Een ander dingetje dat in eigenlijk al deze Tweets terugkomt is de kleur roze. Geen idee wat dat met RAGE te maken heeft, maar het werd ook al gebruikt in de eerste reactie op Wallmart. Dit linkt die Tweet weer aan de rest, wat het aannemelijk maakt dat het inderdaad over RAGE gaat.

Bethesda teaset er dus lekker op los. Of het daadwerkelijk RAGE 2 wordt is afwachten, maar er lijkt weldegelijk iets aangekondigd te gaan worden aankomende maandag. Laat de hype maar beginnen. Heerlijk toch, die E3-voorpret? Worden we al blij van het vooruitzicht dat er mogelijk een nieuwe RAGE aankomt?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments