Overwatch heeft een optie uit het spelersmenu verwijderd. Met een goede reden.

Game director Jeff Kaplan heeft deze week uitleg gegeven over de stille patch die op Overwatch is toegepast. In veel games zit namelijk de optie om een bepaalde speler te vermijden oftewel, de Avoid Player optie. Deze optie zat in Overwatch om spelers te helpen om een bepaald soort irritante spelers weg te filteren. Helaas heeft deze optie ook zijn negatieve kanten, het bemoeilijkt het matchmaken aanzienlijk. Dat heeft Jeff dus ook gemerkt.

Wij ook trouwens want het matchmaken in Overwatch is soms een kwestie van veel geduld hebben. Dit probleem werd vooral duidelijk bij bepaalde top spelers. Met name een top Widowmaker speler bemerkte dat hij amper nog een game vond en ontzettend lang in de wachtrij bleef hangen. Deze speler was zo goed dat hij dus veelvuldig werd aangemerkt als player die avoided moest worden. Dit lange wachten had ook nog eens een bij-effect namelijk dat hij uiteindelijk bij spelers met een lage skill werd geplaatst. Weinig uitdaging dus.

Verdachte spelers

Dit brengt ons bij een ander leuk verhaal. Een van de hoogst gerankte Overwatch spelers in de wereld, Gregury, was tijdens een eSports wedstrijd in Korea namelijk door haar tegenstanders gerapporteerd als valsspeler. De 17-jarige die als Zarya speelt, viel op bij haar tegenstanders omdat zij een onwaarschijnlijk hoge rate van 80% win-rate had na het spelen van 420 games. Toen haar team een aantal andere grote Koreaanse teams had gewipt tijdens de Nexus Cup kwalificaties, kwamen de beschuldigingen op gang en werd ze als cheater gemarkeerd.

Om te bewijzen dat ze geen cheats gebruikte, is Gregury haar spel gaan streamen. Blizzard haar al eerder deze beschuldigingen onderzocht en haar onschuldig verklaart maar toch wilde ze de wereld laten zien dat ze geen valsspeler was. De twee professionele spelers die haar hadden beschuldigd hadden aangegeven dat zij direct met hun carriere zouden stoppen als hun beschuldigingen niet waar bleken te zijn. Zij hebben woord gehouden en zijn direct gestopt met het spelen van profwedstrijden. Gregury heeft beloofd om in de toekomst meer te gaan streamen. Nu kan je alvast haar ‘bewijspotjes’ zien. Kijk en huiver, deze speelster is mythisch goed. Ik hoop alvast haar nooit tegen te komen.

Wil je trouwens weten of deze game wat voor je is? Lees dan onze review even.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments