Games en films waarbij de keuzes die je maakt een impact hebben op het verdere verloop hiervan zijn fucking vet. Ik ben dan ook echt superblij met dit aankomende pareltje…

Jij bepaalt

Late Shift is een film die vorig jaar zijn debuut maakte op iOS en in geselecteerde bioscopen. ‘Wat is dat nou weer voor iets raars?’ hoor ik je denken. Nou, het zit zo. Late Shift is namelijk een ware ‘interactieve’ film. Waarbij jij als kijker dus kunt bepalen hoe personages in de film reageren en welke handelingen ze verrichten. Waardoor het verloop van het verhaal dus bij iedereen een andere wending neemt (een functie die dus echt cruciaal zou zijn bij bijna elke horrorfilm tegenwoordig).

Nu was het nadeel van dit soort filmpjes op YouTube dat je dan werd doorverwezen naar een andere pagina die het vervolg afspeelde. Of dat je kon zien dat er geknipt en geplakt was, waardoor de hele ervaring een stuk minder wordt. Gelukkig is dat bij deze film niet zo. Het belooft namelijk een soepele ervaring te worden, zonder geknip en geplak en waarbij je eigenlijk niet merkt dat er meerdere uitkomsten in de film mogelijk zijn. Het addertje onder het gras is dat je wel snel moet reageren. Als je dit niet doet maakt de film zelf een keuze.

En dat is maar goed ook, er zijn namelijk in totaal zo’n 180 keuzes die je moet maken. Die zorgen er allemaal voor dat het verhaal zo goed mogelijk bij jouw persoonlijkheid aansluit. Want steel jij die auto of pak je toch liever de fiets? Gebruik je een pistool of vertrouw je op je blote vuisten? Allemaal keuzes die jij in april moet gaan maken, dan komt de film namelijk beschikbaar op je console.

Ok leuk, maar waar gaat het over?

Dat zal ik je vertellen. Late Shift is geschreven door dezelfde gast die de Robert Downey Jr. versie van Sherlock Holmes heeft geschreven. Michael R. Johnson om precies te zijn. De film vertelt het verhaal van de onschuldige student Matt. Deze jongeman wordt gedwongen om mee te doen aan een overval op een veilinghuis en jij moet hem helpen met het bewijzen van zijn onschuld. Ben jij in staat om Matt het einde te geven dat hij verdient of loop je in de val en eindigt Matt in de goot? Elke keuze die je maakt, hoe klein deze ook lijkt te zijn, kan grote consequenties hebben op de uiteindelijke uitkomst.

Wat vind jij er van? Kan jij niet wachten op dit interactieve verhaal of zit je hier totaal niet op te wachten? Laat het weten in de reacties en kijk vooral de trailer hierboven!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments