Insurgency: Sandstorm – Tactisch en realistisch schieten

Insurgency: Sandstorm staat gepland voor de eerste helft van 2019. Hou jij een beetje van tactisch knallen?

De aankomende tactische shooter van New World Entertainment geeft jou de mogelijkheid om meer te doen dan alleen vijanden neerschieten. Roep luchtsteun in, verschuil je achter muurtjes als je wordt beschoten en geef dekking aan je teammaten in een poging de missie te voltooien. Het is een vervolg op het originele Insurgency dat uitkwam in januari 2014. Wel is er een flinke verandering. De geruchten gaan dat er geen story mode in zal zitten, maar de makers hebben aangegeven dat er wel een single player mode in zal komen. We zijn benieuwd hoe dit zal uitpakken!

In de game neem je het met jouw team op tegen een groep tegenstanders in verschillende gamemodes. Van Team Deathmatch tot Capture the Flag. Bij sommige van deze modes ben je aangewezen op je voeten om van A naar B te komen, maar voor gamemodes met grote maps, zoals Capture the Base, krijg je ook voertuigen tot je beschikking.

Insurgency onderscheidt zich van andere shooters door zijn realistische aanpak. Zo moet je onder andere rekening houden met ‘bullet drop’. Tevens zal je voorzichtig te werk moeten gaan, want je hebt maar één leven. Het spel wordt daarom omschreven als een hardcore shooter.

En nee, de game is niet een snelle versie van Call of Duty. Het is tien keer zo realistisch. Normaal gesproken richt je op je tegenstander, ramt er een aantal kogels doorheen, en op naar de volgende. Sandstorm pakt dit helemaal anders aan. Zo moet je rekening houden met de afstand tot je tegenstander. In Sandstorm kun je dus niet zomaar iemand op 100 meter afstand dwars door zijn kop knallen. Dit is best realistisch vergeleken met andere games van tegenwoordig!

Deze toffe shooter krijgt hoogstwaarschijnlijk een open beta ergens eind dit jaar, de releasedatum is nog niet bekend, maar wel weten we dat deze in de planning staat voor de eerste helft van 2019. Ik wil hem in ieder geval zeker aan mijn collectie toevoegen! Wat denken jullie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties