Kunstmatige intelligentie, protocollen, een vrouwelijke entiteit in een combat suit… het klinkt een beetje als Metroid, maar het is niets minder dan een nieuwe indie titel genaamd The Fall.

Over The Moon Games heeft hun eerste game aangekondigd voor de Xbox One genaamd The Fall. De game speelt zich af in een ver universum in een sci-fi setting waarin je de controle hebt over ARID. ARID is een vrouwelijke entiteit van kunstmatige intelligentie in een geavanceerde combat suit. Haar piloot heeft dringend medische hulp nodig en ARID zal dus de donkere grimmige wereld moeten verkennen.

Tijdens de zoektocht moet ARID flink puzzelen en soms vechten tegen de wereld waarin ze zich bevindt. Alsof het niet ingewikkeld genoeg is heeft ARID ook de nodige issues met haar eigen set protocollen.

Het verhaal van de game zit wel goed en hetzelfde geldt voor het narrative aspect, met een goede cast van erkende voice actors. Het verhaal is in drie acts verdeeld waarvan de eerste act al drie uur aan gameplay oplevert. Tijdens het verhaal los je veel adventure-style puzzles op tussen de protocollen door.

038811

De game belooft een mooie mix te worden van een adventure en action game met aloude point-and-click aspecten. The Fall komt dit jaar uit, een specifieke datum is nog niet bekend.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments