IJskoud Syberia 3 komt in april

Na zo’n weekendje sneeuw heb ik het eigenlijk wel gehad. Weg met die kou! Totdat ik weer even herinnerd word aan deze mooie game.

Syberia 3

Niet een plek die ik gauw als vakantiebestemming zou kiezen, maar wel een bijzondere plek. In Syberia (3) speel je als Kate Walker, een voormalig advocate die de bolder in d’r kop heeft gekregen en is vertrokken naar Siberië. Blijkbaar omdat daar nog mammoeten zouden leven (deel 2).

In het nieuwste deel maken we opnieuw kennis met Kate.Zij wordt aan de kust gevonden door het Youkol-volk, een nomadenvolk dat zich bekommert om de sneeuwstruisvogels (wauw, boring!). Kate besluit om dit aparte volk te helpen en mee te doen aan de vreemdste tradities. De reis van Kate voltrekt zich door een landschap dat afwisselend betoverend en ongelofelijk woest is. Hier beleeft zij een nieuw, fantastisch maar ook gevaarlijk avontuur. Met achtervolgers die haar steeds dicht op de hielen zitten… Dit alles speelt zich in een prachtige 3D-omgeving, volgebouwd met puzzels en mysteries, die jij allemaal mag gaan oplossen af!

 

 

 

 

 

 Tussen kunst en kitsch

De Syberia-games zijn altijd een waar kunstwerk geweest. De uitgesproken landschappen, fijne details en goed afgewerkte personages zorgen voor een unieke en goed beladen sfeer. Dit is niet zo gek, de game is namelijk telkens door dezelfde persoon gemaakt. En laat dat nou net de artiest Benoît Sokal zijn! Deze meneer is een belgische artiest die zich voornamelijk bezig houdt met tekenen, vandaar de game dus enzo…

Nou, hartstikke leuk allemaal. Maar genoeg gekletst. De game is verkrijgbaar vanaf 20 april dus haal je handschoenen maar alvast uit de kast en maak je klaar voor misschien wel het laatste avontuur van Kate Walker en de sneeuwstruisvogels..! ps: check even de ‘Discover’ trailer hierboven!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments