Huisdieren in Sea of Thieves

Who's a good boy, yes you're!

Joe Neate, Executive Producer bij Sea of Thieves, neemt je in de wekelijkse Developers Update weer mee in al het nieuws dat je mag verwachten de komende periode. Deze week gaat het over huisdieren in Sea of Thieves, microtransacties en de Arena mode. Kijk je mee?

Afgelopen dagen stonden in het teken van de Twitch Rivals – Sea of Thieves. Verschillende teams met bekende streamers van over de hele wereld hebben in Arena gestreden om de felbegeerde pirateneer en $100.000 dollar. Ondanks al het competitieve geweld van de afgelopen dagen werken de ontwikkelaars gestaag door aan het verbeteren en innoveren van de game.

Arena

De afgelopen periode is in het Inside Programme van Sea of Thieves geëxperimenteerd met kleinere schepen in de Arena. Dit zou namelijk mogelijkheden bieden om met een kleinere crew ook deel te nemen in Arena Battles. Neate laat echter weten dat er voorlopig nog geen Sloop en Brigantine toegevoegd zullen worden.

Hoewel Neate niet heel duidelijk op de reden in gaat, kan ik me voorstellen dat het een hele klus is om in een Sloop met twee piraten enige weerstand te kunnen bieden tegen een crew van 4 in een Galleon. Een optie zou wellicht kunnen zijn om aparte multiplayer modes te hebben, afhankelijk van de grootte van je crew. Maar dat zal mogelijk weer tot gevolg kunnen hebben dat de servers moeilijker gevuld worden en er dus onnodig lange wachttijden ontstaan. In de Developers Update geeft Neate aan dat de ontwikkelaars meer tijd nodig hebben om tests uit te voeren. In een later stadium zal hij er op terug komen.

Microtransacties

De game Sea of Thieves heeft zich inmiddels stevig gevestigd als een service. In hoge frequentie wordt er al maandenlang kwalitatief hoogstaande nieuwe content toegevoegd en blijft de playerbase groeien.

Om de ontwikkelkosten te kunnen blijven dekken zullen er microtransacties aan Sea of Thieves toegevoegd worden waarmee cosmetische items gekocht kunnen worden. Neate geeft hierover aan dat de aanschaf optioneel is, geen invloed heeft op de skills of power van een speler, en je tevens altijd van tevoren weet wat je koopt. Kort gezegd: dus geen verwerpelijke lootboxes en pay-to-win trucjes.

Cosmetische items, emotes en huisdieren

Binnenkort kun je jouw favoriete huisdier mee nemen in Sea of Thieves

Via het Insider Programme gaat komende weken stapsgewijs feedback verzameld worden. Zo zal gestart worden met het (opnieuw) toevoegen van huisdieren. In een iets later stadium kunnen ook emotes gekocht worden en cosmetische items voor onder andere je schip. Na een proefperiode en het verwerken van feedback uit de community zullen de veranderingen breed geïmplementeerd worden in de game. Of het ook mogelijk gaat zijn om met zelf verdiende in-game currency bijvoorbeeld een huisdier te kopen, weet ik niet.

Persoonlijk ben ik niet echt een fan van microtransacties in games, zeker niet wanneer het je opgelegd wordt, je in de gameplay voordeel ‘koopt’, of je een enorme grind moet maken om dezelfde items vrij te spelen. ik ben echter wel een fan van de trend om games als een service aan te blijven bieden en in het bijzonder heb ik bewondering voor de wijze waarop de ontwikkelaars bij Rare hun Sea of Thieves game zijn blijven ondersteunen en ontwikkelen.

Ik begrijp dan ook dat er ruim een jaar na release, gekeken moet worden naar nieuwe verdienmodellen. Om de game waar zij met passie en toewijding aan werken te kunnen blijven ondersteunen en wij als gamers deze prachtige game kunnen blijven spelen. Mijn support hebben ze dus in ieder geval alvast!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments