Facebook is, helaas, naast een bron van leuke informatie ook een kweekvijver voor de grootste onzin. Zo lees ik regelmatig commentaren over de komende Scarlett, Xbox One opvolger, waarin men verwondering uitspreekt over bijvoorbeeld de komst van de Elite Controller versie 2. Want waarom een nieuwe controller terwijl er een next-gen console aankomt? Dus zullen wij het nu voor eens en altijd helder maken?

Al tijdens de aankondiging van de Xbox One X annex Scorpio liet Phil Spencer al weten dat zij richting de toekomst willen zorgen dat games van de One Original altijd speelbaar zullen blijven, dat accessoires altijd bruikbaar zullen blijven. Nu, met Project Scarlett om de hoek, blijft die uitspraak staan.

Tijdens deze E3 heeft Spencer het wederom benadrukt. Project Scarlett zal compleet compatible zijn met alle Xbox One accessoires en games. Dus ook de nieuwe Elite Controller Series 2 is gewoon bruikbaar, je huidige headset blijft gewoon werken en je dure Playseat en stuurwiel kan je gewoon aansluiten.

Ook de lange lijst met huidige backward compatible Xbox Original en Xbox 360 games blijven speelbaar.

Toen wij een paar jaar geleden op het E3 toneel stonden, hadden we het over de Xbox 360 games die naar de Xbox One zouden komen. Een paar jaar later hadden we het over de originele Xbox games die naar de Xbox One zouden komen. Dus als ik naar mijn huidige Xbox One kijk, dan is het waarschijnlijk de meest compatible console die ik ooit heb gehad.

Dus toen we over het ontwerp van Project Scarlett nadachten, waren we ervan overtuigd dat deze compatible zou blijven met alle One generaties. Niet alleen met games maar ook met de accessoires.

Spencer legde uit dat als je een upgrade naar Scarlett gaat maken, dat je direct toegang hebt tot je hele Xbox games bibliotheek.

Natuurlijk blijft Xbox Live gewoon bestaan en blijf jij ook wie je bent in dit hele ecosysteem. Voor ons blijft het respect voor alle aankopen die onze gamers op ons platform hebben gedaan. Sommige games zijn al meer dan 10 jaar geleden gekocht en als je Project Scarlett aanzet, kan je die gewoon downloaden en spelen.

Phil Spencer

Met andere woorden, voor eens en altijd, elke aankoop die je op dit moment doet. Of het nu games zijn, een peperdure headset of een controller, het blijft altijd bruikbaar. Duidelijk! 😉

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments