De maandelijkse content update van Sea of Thieves is weer op komst. Wat mogen we van de september update verwachten?

Tijdens Gamescom 2020 hebben we alvast een sneak peak van de content update van september gekregen. Joe Neate (executive producer) heeft een aantal dingen toegelicht. In de maandelijks content update worden meestal nieuwe events toegevoegd, verbeteringen aan de game of nieuwe lore. Deze updates zijn gratis voor diegenen die de game, of Game Pass, in bezit hebben.

Op veler verzoek

In de september update kunnen spelers eindelijk een hond mee op hun reis nemen. Dit verzoek wordt al sinds de toevoeging van huisdieren gedaan en wordt nu eindelijk ingewilligd. Verschillende hondenrassen zullen op de zeven zeeën hun entree maken, waaronder de husky hond.

Met het toetreden van honden kent Sea of Thieves nu verschillende huisdieren. Eerder zagen we al apen, katten en vogels. Deze huisdieren kunnen via de Pirate Emporium gekocht worden. Hier betaal je met echt geld of currency die je in-game gewonnen hebt.

Naast het toevoegen van honden heeft Neate aangegeven dat er een nieuw soort voyage voor de Gold Hoarder geïntroduceerd gaat worden. De voyages die je momenteel kunt doen voor de Gold Hoarder zijn schatten opgraven die op schatkaarten gemarkeerd staan. Ook kun je raadsels oplossen. Hier zal dus in de september update een compleet nieuw voyage systeem aan toegevoegd worden. Hoe of wat is momenteel nog onduidelijk, maar het zal ongetwijfeld in aanstaande content update trailer nader worden toegelicht.

Succesvol op Steam

Neate staat in het interview voor Gamescom ook nog stil bij het succes dat de game afgelopen maanden op Steam heeft. De game staat hoog in de verkooplijsten en ook blijkt Sea of Thieves het goed op Twitch te doen. Neate laat weten dat momenteel tussen de 20%-30% van de spelers via het Steam platform speelt. In het interview laat hij verder weten dat het bericht hem herhaaldelijk bereikt om de game ook voor andere platformen uit te brengen. Hiermee doelt hij mogelijk op een recent gestarte petitie door Playstation 4 spelers om de game ook naar hun platform te brengen. Hoewel Neate crossplatform gaming een warm hart toe draagt, geeft hij aan dat een voorwaarde hiervoor is dat spelers op Xbox Live kunnen inloggen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments