Bij de lancering, toepasselijke woordkeuze, van Windows 10 gaf Microsoft al aan dat zij een samenwerkingsverband met NASA wat betreft de HoloLens hadden.

Het plan was om de HoloLens de ruimte in te sturen om dit als virtuele hulp te gebruiken. Zo kunnen de astronauten boven de aarde, voor de aarde werken. De Hololens zal worden gebruikt om holografische illustraties weer te geven op objecten die de bemanningsleden gebruiken, zodat er mogelijk minder training nodig is. Ook zal de Hololens worden gebruikt om een Skype-verbinding te maken met NASA-medewerkers op aarde, zodat zij kunnen zien wat de astronaut ziet. 28 juni zou de eerste set met de Falcon 9 raket, richting ISS gaan vliegen als onderdeel van de SpaceX Resupply Services missie.

PHOTO DATE: 05-06-15 LOCATION: Ellington Field - NASA C-9 Aircraft SUBJECT: Reduced Gravity Office's JPL research flights. Flight 3 PHOTOGRAPHER(S): BILL STAFFORD

Boem

Helaas ging dit mis. Vlak nadat de Falcon 9 van Cape Canaveral was opgestegen, trad er een probleem op. Een grote explosie liet de raket en de HoloLensen in stukjes uiteen vallen. Gelukkig hebben de astronauten op de ISS nog genoeg voorraad en zal er snel een nieuwe missie gepland gaan worden. Het programma heeft al eventuele verliezen van vracht ingecalculeerd.

Voor de PR van Microsoft is dit wel even een terugslag. CEO Satya Nadella liet in een tweet dit weten:

Het had ontzettend gaaf geweest om beelden vanuit de ISS te zien waarin astronauten met Minecraft aan de gang gingen. Microsoft laat ook weten dat de HoloLens een belangrijke toevoeging is voor de onderzoeken die op de ISS plaats vinden. In juli gaat er een andere commerciële vlucht richting ISS maar het is niet zeker dat de HoloLens dan weer mee gaat.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments