Hogwarts Legacy toont eindelijk gameplay

Gisteravond werd tijdens de PlayStation State of Play eindelijk eens gameplay van Hogwarts Legacy getoond. Fans van Harry Potter hebben een titel waar ze naar uit kunnen kijken.

Zo weten we vrij weinig van de game en zo ineens zijn er een boel details waar we het over kunnen hebben. Gisteravond toonden Warner Brothers Games en Avalanche ons eindelijk eens een uitgebreide trailer met gameplay, details rondom het verhaal, combat, exploratie en diverse activiteiten die de spelers kunnen doen in de game.

Laten we beginnen met het verhaal. Hogwarts Legacy gaat zich afspelen rond 1800 en zal hierdoor vrijwel geen bekende personages uit de boeken of films bevatten. De game begint met jouw personage dat wegens bijzondere omstandigheden in het vijfde jaar instroomt op Zweinstein’s Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Oude magie is teruggekeerd in de wereld en er zijn machten die deze magie proberen te verzamelen en beheersen. De hoofdpersoon kan deze oude magie voelen en mogelijk ook gebruiken en moet een keuze maken die consequenties kan hebben voor de volledige magische wereld.

Voor je het verhaal begint kun je jouw personage customizen. Ook onderga je de sorteerceremonie waarbij je ingedeeld wordt op je afdeling. Spelers kunnen in hun afdelingskamer met medeleerlingen praten en rondhangen. Daarnaast moet je uiteraard ook lessen volgen zoals Toverdranken en Kruidenkunde.

Behalve rondzwerven op Zweinstein kun je ook naar het nabijgelegen dorp Zweinsveld. Hier kun je bijvoorbeeld inkopen doen zoals benodigdheden voor je lessen. Verder kun je ook duelleren met diverse duistere tovenaars en heksen, maar ook diverse zijmissies doen of magische puzzels oplossen die Merlijn ooit bedacht heeft.

Ook zijn er in de wereld Magical Beasts te vinden. Sommigen zijn gecorrumpeerd door duisternis, anderen lopen juist weer het risicio om door stropers gepakt te worden. Je kunt deze Beasts redden en ze verzorgen in de Kamer van Hoge Nood. Is dit alles nog niet genoeg? Dan kun je ook verschillende kerkers en vaults opzoeken die tot de nok toe gevuld zijn met gevaarlijke wezens en dreigingen, maar ook serieuze schatten.

Tot slot staat in Hogwarts Legacy niet vast of je een brave tovenaar of juist een duistere wordt. Mocht je verleidt worden door de duistere kant dan zou het zelfs mogelijk kunnen zijn dat je de beroemde en beruchte Avada Kedavra-spreuk leert.

Hoewel de trailer nog wel wat rauwe randjes laat zien hier en daar moet ik zeggen dat ik ontzettend naar deze game aan het uitkijken ben. Een exacte releasedatum is er nog niet, maar Hogwarts Legacy moet rond de feestdagen van dit jaar uit gaan komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties