Hogwarts Legacy. De game die zich in de magische Harry Potter-wereld af gaat spelen werd al in 2020 aangekondigd, maar daarna hoorden we er eigenlijk niks meer van. In elk geval niet totdat begin vorig jaar werd aangekondigd dat de game werd uitgesteld naar 2022. Recent doken er echter berichten op dat de game in zwaar weer verkeert. Hoe zit dat?

Tijdens een recente podcast van Sacred Symbol kwamen er ineens geluiden dat het helemaal niet zo lekker ging met de ontwikkeling van de game. Presentator Colin Moriarty wist het zeker, Hogwarts Legacy komt niet uit in 2022. Hij baseerde dit op geluiden van achter de schermen waarin naar boven kwam dat de game nogal in de problemen zat.

Uitgever Warner Bros. reageerde niet op deze uitspraken, waardoor de status van de game dus onzeker bleef, maar inmiddels is er een aankondiging geplaatst op de website van Wizarding World, de officiële site voor alles wat met Harry Potter te maken heeft. Hierin staat onder andere het volgende:

2022 is ook het jaar waarin Hogwarts Legacy uit gaat komen

Daar zit geen woord Spaans tussen. We mogen Hogwarts Legacy dus nog altijd verwachten dit jaar.

Desondanks hebben we tot nu toe nog verrassend weinig gehoord of gezien van deze game die door ontwikkelaar Avalanche Software, (niet te verwarren met Avalanche Studios van onder meer Just Cause), ontwikkeld wordt. Het enige dat we tot nu toe weten is dat het een immersieve, open wereld RPG gaat worden die zich afspeelt ergens in 1800. We gaan de rol aannemen van een student aan Zweinstein’s Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus die de sleutel vormt tot een oeroud geheim dat dreigt de volledige toverwereld te vernietigen.

Met een bevestigde release in 2022 kan het echter nooit heel lang meer duren voordat we eindelijk eens iets gaan zien van deze game waar ik in elk geval erg naar uitkijk. Hoe zit dat met jullie?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments