Op 18 april 2023 komt Minecraft Legends uit. Een nieuwe game in het Minecraft universum. Wat mag je als speler verwachten?

Minecraft is gemaakt door Markus ‘Notch’ Persson die later het bedrijf Mojang heeft opgericht. Het spel werd voor het eerst openbaar gemaakt in mei 2009 en in november 2011 is Minecraft uitgebracht. In 2014 is Mojang door Microsoft overgenomen en werkt het bedrijf onder de vlag van de Xbox Game Studios aan de franchise. Minecraft is met meer dan 200 miljoen verkochte exemplaren de meest succesvolste game ooit. Inmiddels zijn er meerdere games binnen het Minecraft universum te spelen en mogen we als spelers over een aantal weken Minecraft Legends op de Xbox, Nintendo Switch en andere platformen verwelkomen. In dit artikel kun je lezen hoe de Minecraft games van elkaar verschillen en wat je van Minecraft Legends mag verwachten.

Minecraft (2011)

Minecraft is een sandbox-game waarbij de speler vrij rond kan lopen door een virtuele wereld, zonder een vooraf vastgesteld doel. Het belangrijkste kenmerk van het spel is het reizen door en ontdekken van grotten en kerkers en het bouwen van gebouwen en voorzieningen. Het spel geeft veel creatieve vrijheid aan de speler en dat heeft al geleid tot zeer veel mooie en bijzondere bouwprojecten. Het spel bestaat uit meerdere onderdelen, namelijk de Creative modus, de Survival modus en de Adventure modus. Hoewel Minecraft al meer dan een decennium bestaat is het spel nog onverminderd populair en kent het inmiddels tientallen content updates.

Minecraft Story Mode (2015 – 2017)

Minecraft Story Mode is een episodische point-and-click verhaalgedreven video game gebaseerd op de sandbox game Minecraft. Het spel werd ontwikkeld door Telltale Games, een studio die bekend staat om hun goede verhalende games. De game is in samenwerking met Mojang ontwikkeld en werd in oktober 2015 op meerdere platforms uitgebracht. Het belangrijkste verschil met Minecraft is dat je in Minecraft Story Mode een personage in de Minecraft-wereld volgt, waarmee je een verhaal volgt. Minecraft Story Mode is dus een soort interactieve film die uit meerdere episodes bestaat.

Minecraft Dungeons (2020)

Minecraft Dungeons is een zogenaamde dungeon crawler, een actie-RPG. In tegenstelling tot Minecraft, heb je in Minecraft Dungeons geen grote open wereld waarin je kunt bouwen. Je thuisbasis is een dorpje en vanuit deze plek kun je verschillende werelden/levels gaan bezoeken. Het doel in Minecraft Dungeons is om de verschillende levels (dungeons) en hun eindbazen te verslaan. Iedere dungeon is iets moeilijker dan de vorige dungeon en dus moet je als speler op zoek naar betere items, zoals zwaarden, bogen en bescherming. Na de release van Minecraft Dungeons hebben de ontwikkelaars nog veel nieuwe werelden toegevoegd. Minecraft Dungeons wordt ook nu nog veel gespeeld.

Minecraft Legends (18 april 2023)

Minecraft Legends wordt een compleet ander spel dan je gewend bent. De verschillen samengevat: In Minecraft gaat het om bouwen en ontdekken, in Minecraft Story Mode om de verhaalbeleving en in Minecraft Dungeons om het verslaan van dungeons en bazen. Minecraft Legends daarentegen wordt een echt actie-strategie spel. Als speler start je in een open wereld die door Piglins aangevallen wordt. Het is jouw taak om samen met anderen, dorpjes van de Piglins te bevrijden. Om hierin te slagen zul je een goede strategie moeten bedenken, handige spullen moeten verzamelen en vrienden moeten aansturen om aan te vallen. Daarnaast zul je de vrijgespeelde dorpen moeten beschermen tegen nieuwe aanvallen door muren, bruggen en torens te bouwen. Minecraft Legends kun je alleen spelen, samen spelen (online co-op) en tegen elkaar spelen (online multiplayer PvP).

Ben je ook benieuwd naar Minecraft Legends? We hoeven gelukkig niet meer lang te wachten, want op 18 april 2023 komt de nieuwe game van Mojang Studios uit. Aangezien de studio van Minecraft Legends onderdeel van de Xbox Game Studios is, kunnen abonnees van de Xbox Game Pass zonder extra kosten de game direct spelen zodra die uit is. Minecraft Legends komt ook op andere platformen uit, zoals de Nintendo Switch, PlayStation en Steam.

Ga jij de game spelen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties