Vandaag is Forza Horizon 5 gelanceerd. Naast een enorme open wereld om te verkennen, geven de ontwikkelaars jou ook de gelegenheid om zelf races te ontwerpen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen!

De wereld in Forza Horizon 5 heeft veel te bieden. Eén van deze features is de mogelijkheid om zelf een race te ontwerpen. Het is best wel even zoeken hoe dat moet. Maar, als je het eenmaal weet dat kun je naar hartelust je gang gaan. Er blijkt dan ook veel mogelijk en je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel te bouwen. Ook kun je er verschillende spelelementen in terug laten komen. Zoals het kapot rijden van Pinata’s. Kortom, veel fun gegarandeerd. Je leest hier hoe het moet:

Stap 1 – Kies een vertrekpunt

Open je map en kies een vertrekpunt. Dit doe je door een willekeurige race aan te klikken, hier naar toe te rijden en dan het event te activeren.

Stap 2 – Open Event Lab

Wanneer je naar een bestaand event gereden bent dan kun je via twee routes een eigen race ontwerpen. Je kunt direct klikken op ‘create route’, óf je klikt op ‘solo’ en dan ‘Horizon Event Lab – Create Blueprint’. Ik kies zelf voor deze laatste, omdat je dan ook al wat instellingen door kunt geven over met welke type auto’s er gereden kan worden.

Stap 3 – Stippel je route uit

In deze stap moet je de route rijden, zoals je die uiteindelijk online wilt gaan zetten. Je kunt direct vanaf dat moment ook elementen aan je race toevoegen, zoals borden, obstakels of een schans. Ook kun je checkpoints toevoegen. In deze stap maak ik veel gebruik van de ‘menu-button’, zodat ik telkens weer even de map er bij kan pakken en kan zien waar ik op dat punt in de wereld zit. Ook gebruik ik de Blueprint Builder veel. Hiermee kun je als een soort drone boven de weg hangen en zodoende bekijken waar je eventuele obstakels of checkpoints neerzet.

Stap 4 – Testrit maken en je race online zetten

Wanneer je tevreden bent over de door jou ontworpen route dan kun je via de menu button een finish line plaatsen. Je komt dan in het laatste menu waarin je een aantal dingen zult moeten doen. Zo moet je een naam voor je race bedenken, een beschrijving hiervan geven en kun je nog wat instellingen geven (weer, type auto, tijdstip van de dag, etc). Ook zul je een testrit moeten maken, waarmee de route gevalideerd wordt. Dit betekent dat je laat zien dat de route ook daadwerkelijk te rijden en voltooien is. Na deze rit kun je op ‘publish’ klikken en staat je race online!

Stap 5 – controleren of je race online staat

Je race is ontworpen en deze wil je mogelijk met je vrienden delen. Of misschien wil je de race zelf ook nog wel een paar keer gaan voltooien. De race kun je als volgt oproepen:

  • Klik op de menu button (de hamburger button)
  • Ga naar Creative Hub
  • Klik op Event Lab
  • Klik op Event Blueprints
  • Klik op search en zoek op de titel die je jouw race gegeven hebt

Hopelijk geeft deze korte handleiding je een eerste indruk van wat er allemaal mogelijk is. De komende weken zullen we vanuit XBNL een aantal community events onder de naam XBNL Originals online zetten. Mocht je graag met ons mee racen dan kun je uiteraard de XBNL Club joinen.

Twijfel je nog erover om Forza Horizon 5 aan te schaffen? In onze review kun je lezen wat wij van de game vinden. Tijdens onze wekelijkse podcast hebben we ook uitvoerig onze eerste indrukken besproken. Mocht je zelf een leuke race ontworpen hebben en je wilt deze graag met ons delen? Kom dan langs op onze Discord en deel je race in het Forza subkanaal. Je bent hier ook aan het juiste adres om gezellig over Forza te praten of met andere samen een race te doen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments