Gears POP! is vorige week verschenen in de Apple App Store, Google Play Store en Microsoft Store. Tot teleurstelling van velen bleek echter dat de game niet in Nederland en België te spelen is. Is de game dan überhaupt niet te spelen? Jawel, maar via een omweg. De redactie van XBNL is in de krochten van het wereldwijde web gedoken en bespreekt in dit artikel enkele mogelijkheden.

Toen vlak na release bleek dat Gears POP! niet te downloaden is in Nederland en België, zijn we gaan onderzoeken wat er mogelijk aan de hand zou kunnen zijn. In het artikel ‘Waarom je Gears POP! waarschijnlijk niet (in Nederland) kunt spelen?’, was onze voorlopige conclusie dat dit te maken zou hebben met de loot boxes in de game en de Nederlandse wet- en regelgeving die dit niet toestaat.

Inmiddels heeft Dana Sissons (director of Communications at Microsoft for Gears of War) laten weten dat Gears POP! inderdaad niet beschikbaar is in Nederland, vanwege de mogelijkheid om in-game loot boxes aan te kunnen schaffen. Dus de game is niet te spelen in Nederland en België?! Jawel. In ons artikel hadden we al kort beschreven dat er mogelijkheden zijn om de game toch te spelen. De afgelopen dagen heeft de redactie hier de nodige vragen over ontvangen via social media en Discord. In dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden zijn.

Gears POP! vandaag nog spelen in Nederland/België!

Het is eigenlijk enorm simpel. Het enige dat je hoeft te doen is een account hebben in een land waar de loot boxes niet verboden zijn en de game dus gewoon te downloaden is, zoals in de Verenigde Staten.

En dan? Zoals je op je Xbox de mogelijkheid hebt om de regio waarin je woont en de taal die je spreekt aan te passen, zo heb je diezelfde optie voor de meeste smartphones. Je maakt dus een nieuw account aan en geeft op dat je in het buitenland woont. Eenmaal een account in het buitenland? Dan download je de game en installeer je deze op je smartphone. Net zoals bij iedere app. Daarna switch je terug naar je Nederlandse account. En klaar is kees. Laten we stap voor stap de Apple App Store als voorbeeld doorspreken

Gears POP! downloaden uit de Apple App Store

Voordat je begint heb je drie dingen nodig: 1) natuurlijk een iPhone, 2) geen tegoed op je huidige Nederlandse account en 3) een nog niet aan Apple gekoppeld e-mailadres.

Stap 1: ga naar de ‘instellingen’.
Stap 2: klik op je naam bovenaan.
Stap 3: klik op ‘log uit’ en bewaar eventueel een kopie van je gegevens.

Je komt nu weer automatisch terug bij ‘instellingen’

Stap 4: klik op ‘log in op je iPhone’.
Stap 5: klik op ‘heb je nog geen Apple ID of ben je deze vergeten’.
Stap 6: doorloop de verschillende stappen (geboortedatum, naam, e-mail adres)
Stap 7: deze stap maakt onderdeel uit van stap 6, maar wil ik apart benoemen. Je moet hier namelijk een adres invullen. Hier vul je natuurlijk een adres in het buitenland in. Bijvoorbeeld je vakantiehuisje in Malibu of een adres van Apple in de VS.
Stap 8: bevestig je nieuwe Apple ID via de link die je per mail hebt ontvangen.
Stap 9: log in met je nieuwe Apple ID en open de App Store (mogelijk moet je hier ook nog apart opnieuw inloggen).
Stap 10: download Gears POP! in de Apple App Store.
Stap 11: log uit en log vervolgens weer in op je Nederlandse Apple ID.

Gears POP! downloaden uit de Google Play Store

Zelf heb ik een iPhone. Maar het kost niet veel zoekwerk om op Youtube een tutorial te vinden die je stap voor stap kunt volgen voor wanneer je Android-bezitter bent. Ik kwam deze tegen en ik begreep op Discord dat deze je simpel en snel helpt om Gears POP! te downloaden.

Gears POP! gedownload en dan?

Eenmaal Gears POP! binnengehaald is het natuurlijk spelen maar! Koppel wel nog even je Xbox Live Account aan Gears POP!. Want je wilt natuurlijk geen achievements mislopen. Wat, achievements halen met een mobiele game? Zeker, check dit artikel maar even.

Het enige en allerlaatste dat nog rest is je aansluiten bij de XBNL Crew. Deze is te vinden onder de naam: XBNL Wanheda’s. En als je dan toch bezig bent, join dan vooral ook onze Discord om samen met elkaar de strategie te bespreken om Generaal Raam te verslaan in Horde.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments