‘Is dit een grap?’, ‘Is dit een gerucht?’, ‘Gaat dit over een andere game?’. De vragen die in mij opkwamen toen mij werd verteld dat Halo 5 geen fucking lokale split-screen heeft!?! Wat heeft het dan wel?!

Even voor de context, Halo 1 t/m 4 inclusief ODST en Reach hebben lokale split-screen gehad voor de singleplayer campaign en het is dan ook de reden dat ik bijvoorbeeld The Master Chief Collection op mijn Xbox One heb! Lekker met een maat van je door die singleplayer heen banjeren. Biertje erbij, chipszak open, Xbox One aan en gaan! Maar er wordt nu even flink roet in het eten gegooid door 343 Industries door Halo 5 geen lokale co-op te geven. Het heeft wel co-op, maar geen splitscreen en dat zuigt!

tYeH8Fi
Nathan Fillion? Dat is best badass


spartanlockeh5iaj9b

Wat ze wel doen, is twintig multiplayer maps leveren, waar nog 15 maps bijkomen via DLC. Hier hoef je niet voor te betalen, wat mijn woede ergens weer tot een lager punt dan het kookpunt brengt. Schijnbaar zal de multiplayer heel anders worden dan normaal. Je hebt geen Xbox Live Gold nodig voor online co-op. Het wordt ‘a completely new, epic multiplayer experience. All aspects of the Halo sandbox for the first time ever”. Dit wordt tijdens de E3 besproken. Ik heb zo het gevoel dat het een Battlefield-achtig spel wordt, wat vet zou zijn eerlijk gezegd.

haloarmoro0s4d
Serieus, als ze wat andere kleuren hadden, zou ik zeggen, Power Rangers 2017 bevestigd

Je hebt in Halo 5 tijdens de singleplayer een eigen team van supersoldaten, the Blue Team. De supersoldaten worden bestuurd door de AI en zijn speelbare Spartans in de co-op mode voor vier spelers. Het betreft hier een Spartan-II combat sub-unit, met onder andere Linda, Kelly en Fred (prachtige namen, haha). Zij zijn samen met John-117, onze Master Chief, ontvoerd en destijds getransformeerd tot supersoldaat. Er zijn wat nieuwe dingen, zoals de audio. Dat is helemaal opnieuw gebouwd (kogelschoten, impact geluiden van materialen). Er zijn nu ook meerdere routes te nemen in een level. Ik ben pas onder de indruk als dat net als Deus Ex wordt gedaan, anders niet.

t2LDuom

MAAR WAAROM THE FUCK GEEN SPLITSCREEN?! 

Zo, ik moest het even groot neerzetten. Het is toch niet zo moeilijk? Ik weet dat je best meer rekenkracht nodig hebt en dat ze grafisch iets willen neerzetten wat de serie tot een hoger niveau tilt, maar haal dan geen essentieel leuk component uit de formule als offer. Ergens denk ik nog dat dit één grote PR stunt is en dat ze het later alsnog toevoegen, maar nu gewoon even alle fans moord en brand laten schreeuwen, zoals ik zelf. Het is ze gelukt, maar fuck dat, Halo 5 moet wel heel episch worden willen ze dat ik het ga kopen. Halo 4 was namelijk geen goed visitekaartje vind ik. Was na een acht-urige campaign weer helemaal klaar met het spel.

 

 

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Stann van Buggenum
Stann van Buggenum
7 jaren geleden

Wr moet inderdaad lokale co-up in singleplayer en multiplayer is er geen petitie al gestart ofzo?

Martin Katerberg
Martin Katerberg
7 jaren geleden

Nog niet gezien.

Gijs K
Gijs K
7 jaren geleden

“Halo 5 moet wel heel episch worden willen ze dat ik het ga kopen”

M’n reet! Je haalt ‘m toch wel op release. 😉