Voor de spelers van Elite Dangerous was het gister even slikken, een giga update stond er namelijk te wachten.

De Elite Dangerous fans zijn eigenlijk een soort junks. Dat merk je pas goed als je hun community een beetje volgt. Gister werd dat ook zeer duidelijk toen er ineens een update van 9.2 GB opdook. Voor de spelers die dachten, lekker even spelen, was dit een kleine teleurstelling. En dan gaat de community klagen, steen en been. Maar 9.2 GB? Wat moet dat dan allemaal zijn?

Horizons

Natuurlijk heeft dit vooral te maken met de komende uitbreiding Horizons waardoor planeetlandingen tot de mogelijkheid gaan behoren. Dat werd al duidelijk nadat de update was geïnstalleerd. Ineens kan je de oppervlakte van sommige planeten ook in beeld krijgen en de stations die daarop gevestigd zijn zien.

Fri_May_27_16-08-08_UTC%2B0200_2016

Deze update brengt een gigantische lijst aan fixes en veranderingen die we op de site van Elite Dangerous zien. Maar merken we er iets van?

Ja, de Facebook groep ontploft vandaag namelijk met commentaren. Om het even voor de niet spelers duidelijk te maken, in E.D. kan je zowel solo als in de open wereld (met de kans op encounters met echte spelers) spelen. Solo is dus wat rustiger want je hebt alleen wat van NPC’s te vrezen. Daar is nu verandering in gekomen want Elite Dangerous doet zijn naam eer aan, ook solo is nu erg dangerous geworden. De NPC’s zijn namelijk een stuk sterker en blazen je binnen no-time uit de lucht. De commentaren zijn talrijk, commanders die ineens uit de lucht worden geknald door scheepjes waar men vroeger zonder enige angst op af ging.

Elite meme

Aliens

Ook lijkt de langverwachte komst van Alien rassen een stuk dichterbij. In de game spreekt men al tijden over de Thargoids maar tot nu toe is er nog geen Alien schip gezien. Wel zijn er in de pc versie al bouwwerken gezien die buitenaards leven lijken te bewijzen. Op 3 juni gaat hij dan eindelijk komen, Horizons. Dit zal weer een extra dimensie aan de game gaan geven. Ik denk dat ik maar weer eens een vluchtje moet gaan doen in mijn Cobra. See you in space.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments