Vorige week was er paniek in het Playstation kamp. Alle Hitman pre-orders waren gecanceld. Nu lijkt het duidelijk te worden waarom dat is gebeurd.

In een eerder artikel lieten we al iets horen over de manier waarop Hitman zou worden uitgebracht. Nu is daar dus meer duidelijkheid over en zijn daar een aantal dingen in veranderd. De releasestructuur voor Hitman is veranderd naar een episodisch systeem en met dit nieuwe systeem komt er ook gelijk een prijskaartje tevoorschijn. De game wordt een “echt episodisch AAA-game-ervaring” met een behoorlijk live deel erin verwerkt. Op 11 maart wordt de Prologue Mission en een locatie in Parijs uitgebracht. De daaropvolgende locaties, Italië en Marokko, zullen respectievelijk in april en mei worden uitgebracht. Daarna kunnen spelers maandelijks updates verwachten waaronder nog drie locaties, Thailand, de Verenigde Staten en Japan waar het seizoen zal eindigen. Tussen deze grote updates komen live events en nog te plannen content.

001[1]Hannes Seifert, studio head, zegt er het volgende over: “We hebben het besluit genomen om de sprong te wagen en Hitman uit te geven als een waarlijk episodische game-ervaring. Deze beslissing heeft gedeeltelijk te maken met het verkrijgen van extra tijd die we gaan gebruiken om elke locatie op die kwaliteit te krijgen die hoort bij een Hitman game. Maar de hoofdreden is dat we een levende game willen maken die door de tijd heen blijft uitbreiden en ontwikkelen en daarmee een basis legt voor de toekomst. Dit is de eerste game in een verhaallijn die wordt vervolgd in toekomstige Hitman titels.”

Er komt dus een nieuw introductiepakket waarin de Prologue en de Paris levels zitten. De prijs is op dit moment alleen nog in dollars te zien maar we weten dat deze prijzen meestal zonder verschil worden omgezet naar euro’s. Het introductiepakket zal $15 gaan kosten. Elk daaropvolgend deel komt op $10 uit. Wil je het totale pakket alvast kopen, dan kost dat je $60. Een discversie van de game zal pas uit gaan komen als het hele verhaal klaar is, dus eind 2016. Met andere woorden, wil je hem eerder spelen dan zal je digitaal moeten gaan.

Truc?

Ik persoonlijk ben een beetje bang dat de zogenaamde deelreden waarom dit gedaan is, eigenlijk de hoofdreden is. Het is een slinkse manier om een game de markt op te gooien en er al geld aan te gaan verdienen voordat hij totaal klaar is. Zo kan je lekker op je gemak nog tot eind dit jaar werken aan het geheel. Slimme jongens bij dat Square Enix.

Het alternatief was uitstel tot eind 2016. Waardeloos voor mensen zoals ik die liever via een disc spelen. Voordelen zijn er natuurlijk ook. Koop je de game voor 15 dollar of euro en denk je na een week, gadver, dit vind ik helemaal niks, dan ben je tenminste niet meer dan die 15 euro/dollar kwijt. Het voelt ook een beetje alsof je naar je favoriete tv-serie zit te kijken. Elke week maar weer klaar zitten om toch vooral de laatste aflevering niet te missen en daarna weer smachtend uitkijken naar een volgende. Gaan we dit nu ook met games doen? Kom op zeg, zit ik daar op te wachten? Nee, ik wil gewoon een game kopen en lekker gaan spelen en niet zodra ik mijn laatste hit heb gedaan in Parijs een scherm zien met ‘to be continued’. Ik ben ook erg bang dat Square Enix zich hier ontzettend mee in de vingers aan het snijden is. Dat spelers na de Prologue en misschien nog een volgend pakket denken, oke, game gezien, er staan alweer nieuwe op de lijst, bye bye Hitman. En dat is gewoon kut want Hitman was en is een ontzettend goede game. Hoe raar dat ook klinkt, ik had liever gezien dat Square Enix de game had uitgesteld tot eind 2016 en we direct de hele game hadden kunnen spelen.

http://assets.vg247.com/current//2016/01/hitman_collectors_edition.jpg

Het heeft trouwens ook consequenties voor de grote fans van Collectors Editions want ook die zullen niet voor eind 2016 te koop zijn. Waardeloos want deze CE is er eentje die het halen waard is. Voor een kleine 140 dollar krijg je dan de volgende zaken:

  • Hitman Game en Collector’s Box
  • Agent 47 10″ Chessmaster Figurine
  • Een Tie & Clip Set
  • Hardcover art boek
  • Digital Game Download

Al met al vind ik het maar waardeloos, deze gang van zaken. Dus beste gameontwikkelaars, ga Square Enix alstublieft niet nadoen. Ik voorspel dat het de doodsteek voor je game gaat worden.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
XBOXONE
XBOXONE
7 jaren geleden

..digitaal of op disc maakt toch niet veel uit? wat heb je aan een hoesje of een cd, een krasje en de game doet het niet meer. Doe mij maar een digitale download..die altijd van jou blijft. En vaak zijn er hele grote kortingen op de digitale versies en boven-alles is het veel makkelijker om een spel op te starten..je zegt gewoon …xbox play …’game’… en dat werkt niet met op disc gebrande games.

Jeffrey
7 jaren geleden
Reply to  XBOXONE

Helemaal mee eens. Schijfjes zijn alleen maar irritant…

Maurits Clear
Maurits Clear
7 jaren geleden

Ik ben ook voorstander van digitale downloads, maar mijn ervaring is ook dat de digitale versies op de Xbox store aanbiedingen eind van het jaar na, altijd kreunduur blijven.

Jeffrey
7 jaren geleden
Reply to  Maurits Clear

Microsoft doet dat om de retailers niet in de vingers te snijden al zie je dat de prijzen steeds beter worden. Het is niet zo erg als drie jaar geleden. Als de retailers of webshops straks ook downloadcodes aan gaan bieden dan zul je wat meer concurrentie hebben en zijn de prijzen wel scherper.