Ja hoor, er is er eindelijk één gemaakt. Een Force Feedback Race stuur voor de One

Ik bezit zelf al een tijdje, sinds het uitkomen van Project CARS, een leuk racestuur van Thrustmaster. Maar helaas zit er op dit stuur geen Force Feedback. Logitech gaat daar nu verandering in brengen door het eerste racestuur met Force Feedback speciaal voor de Xbox One (en pc) uit te brengen.

g920-racing-wheel[1]

De Logitsch G920 Driving Force is een stuur met een leren stuurhoes, Dual-Motor Force Feedback en stalen pedalen waaronder een koppelingspedaal. Dit stuur zal in de herfst op de markt gaan komen. Het stuur is te gebruiken met de optionele Driving Force schakelunit, een pook met zes versnellingen en een push-down achteruit. Dit is het eerste stuurwiel van Logitech voor de Xbox One.

Ujesh Desai, de general manager van de Logitech gaming-tak, vertelde dat ze al veel verzoeken van fans hadden gekregen om zo’n stuurwiel te bouwen. Zo te zien zal het stuurwiel ongeveer tegelijkertijd met Forza 6 op de markt gaan komen en het zou mij niets verbazen als deze game zelfs in een bundel met het stuur verkocht zou gaan worden.

Realistische Force Feedback

De dual-motor Force Feedback simuleert een realistische weergave van het tegengewicht, de wegconditie en bandenslijtage waardoor je over- en onderstuur, verlies van grip en meer duidelijk kan voelen. De helische tandwielen (wat wil zeggen dat ze schuin lopende tandingen hebben) die het systeem gebruikt zijn afgeleid van de in echte systemen gebruikte, waardoor je een vloeiende, accurate en stille stuurbeweging krijgt. Het anti-backlash systeem zorgt er voor dat er zo weinig mogelijk speling in het systeem ontstaat waardoor de input maximaal blijft.

De G920 is degelijk gebouwd met stalen lagers in de stuurwielnaaf, met aluminium spaken en stalen pedalen. De ingebouwde klem zorgt ervoor dat je dit stuurwiel stevig op een tafel of een racestandaard kan plaatsen. De D-pad, console knoppen en versnellingsknoppen zijn allemaal zo gepositioneerd dat ze makkelijk te bedienen zijn. Hij wordt geleverd met een apart pedaalsysteem die je heel makkelijk gas laat geven, laat remmen en laat ontkoppelen. Het rempedaal imiteert een drukgevoelig remsysteem waardoor je zeer precies kan afremmen. Voor de racers die alles ‘echt’ willen doen, is er een koppelingspedaal bijgevoegd.

Nu bij het laatste puntje, de prijs. En ja, die mag er wezen. Voor al dit moois moet je maar liefst €399 neertellen. Zucht.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments