Hellblade 2 laat facial animations zien in Unreal 5

De Game Developers Conference (GDC) is in volle gang en hier liet Epic samen met Ninja Theory iets prachtigs zien!

Epic hield namelijk een State of Unreal presentatie waar nieuwe beelden getoond werden van Hellblade 2. De focus lag hierin op de gezichtsanimaties en allemachtig wat ziet hoofdpersoon Senua er goed uit! Het is bijna niet meer van echt te onderscheiden.

Tijdens deze presentatie introduceerde Epic ook de Unreal Engine’s Metahuman Tool die achter deze game zit. Volgens Technology Officer Kim Librerim van Epic wordt deze dienst in de cloud gehost. Deze stelt je in staat om fotorealistische personages te creëren voor je games of andere doeleinden, met als eindresultaat realisme en maatwerk. Dit alles zou volgens zeggen gemaakt kunnen worden met het gemak van een RPG waar je je eigen karakter maakt.

Melina Juergens de actrice achter Senua kwam ook het podium op om uit te leggen hoe de tool ontwikkelaars helpt om deze fantastische animaties vorm te geven. Ook zij benadrukte dat deze tool een makkelijke manier is om fotorealistische personages te creëren.

Hellblade 2 moet ergens dit jaar uit gaan komen. Helaas is de releasedatum nog niet bekend, maar dat dit een pareltje beloofd te worden staat zo goed als vast. Ik ben in ieder geval enthousiast geworden van de beelden die we hebben gezien, niet alleen voor deze game, maar ook voor games in de toekomst!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties