Vind jij het ook altijd zo awkward dat je in een gesprek met een character zelf nooit praat, maar er wel tegen jou gepraat wordt? In Fallout is dat vanaf 10 november is verleden tijd!

Een eigen stem

Bethesda is zelf ook wel heel erg content met de toevoeging van een stem voor de hoofdpersoon. Naar eigen zeggen maakt het ook een beter verhaal. En ik vind dat ze daar gelijk in hebbsSPuugc[1]en, persoonlijk vond ik het in Skyrim altijd een beetje gek dat je in een gesprek met iemand zelf eigenlijk nooit sprak. In de vorige Fallout’s was dit dus ook het geval. Maar met de komst van Fallout 4 is dit alles verleden tijd en krijgt de hoofdrolspeler een eigen stem, met keuze tussen man, ingesproken door Brian T. Delaney (bekend van Halo 5: Guardians, Batman: Arkham Knight en heel veel andere games) of vrouw, ingesproken door Courtenay Taylor (zij was Jack in Mass Effect, Amanda Holliday in Destiny, Juhani in Star Wars: Knights of the Old Republic, Ada Wong in Resident Evil 6) die we hier op de foto zien. De dialogen van Fallout zijn toch altijd wel een lichtpuntje in het donker, hoe verkracht de wereld ook mag zijn door de nucleaire oorlog, mensen houden nog steeds van grapjes. Vooral in Fallout 2 was dit te merken, waar Fallout 1 toch iets netter was werd nummer 2 al iets losser door het gebruik van meer humor. Ik ben daarom ook heel benieuwd of Fallout 4 je net zo aan het lachen kan maken als je weer eens gesprekjes aanknoopt met Jan en alleman.

111.000 zinnen

Dat Fallout 4 uitgebreid zou worden wisten we natuurlijk al, maar dat het meer dialoog krijgt dan Skyrim en Fallout 3 bij elkaar is wel heel erg groot! Dit heeft mede te maken met het grote aantal quests in het spel. Of je nu in één keer door de main questline heen rent of dat je stukje bij beetje ook alle side quests doet tijdens jouw avontuur, je zult behoorlijk wat kletsen met andere personages.
Bethesda laat ook op Twitter weten dat er zelfs jaren aan opnames zijn geweest om alle personages in Fallout 4 te laten spreken. Ook laat Bethesda weten dat de opzet van Fallout 4 nog grootser is dan Skyrim, Fallout 4 heeft de inhoud van Skyrim verdubbeld. Dit betekent meer bomen, huizen, wegen, bruggen, en vleesetende ghouls. Ten opzichte van Fallout 3 is dit aantal zelfs verdriedubbeld. Je kunt dus letterlijk zeggen dat Bethesda aardig aan de weg heeft getimmerd.

Voor degenen die nog niet overtuigd waren komt er toch steeds meer reden om die pre-order te gaan plaatsen. Fallout 4 lijkt steeds groter en overweldigender te worden hoe dichter we 10 november naderen. De verwachtingen lopen hoog op, dus ik ben benieuwd hoe Bethesda het er vanaf gaat brengen als de release eindelijk daar is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments