Update 13-6

Zoals je hieronder kan lezen, heeft mr Spencer de volgende Xbox al aangekondigd. De welbekende Brad Sams van de website Thurrott is wat meer te weten gekomen. Tijdens zijn onderzoek naar de Xbox ‘Scarlett’, zo noemen we hem voorlopig maar even, kwam hij erachter dat de release in 2020 gepland is en dat men praat over een ‘family of devices’. Dit zou kunnen betekenen dat men niet één console uitbrengt maar dat men praat over een aantal verschillende versies vergelijkbaar met de huidige One, One S en One X.


Origineel bericht 11-6

Als je goed hebt opgelet gister, riep onze eigen hand-in-de-zak Phil Spencer tussen neus en lippen dat men is begonnen met de volgende Xbox console. Maar wat bedoelt hij daar nou mee?

Om zijn letterlijke uitspraak te quoten:

The same team that delivered unprecendented performance with Xbox One X is deep into architecting the next Xbox consoles, where we will once again deliver on our commitment to set the benchmark for console gaming

Vrij vertaald zegt Spencer hier dat men na de onnavolgbare prestaties van de Xbox One X opnieuw bezig is met een console die wederom de standaard zal neerzetten voor het console gamen. Bronnen zeggen al dat deze nieuwe Xbox de codenaam Scarlett draagt. Na de persconferentie liet Spencer er tijdens een interview wat meer over horen.

Hij gaf aan dat hij een statement wilde maken namelijk dat Microsoft zeer toegewijd is aan zijn video game consoles en dat ze er altijd zullen zijn.

Wij denken dat gamers, die geweldige consolegames spelen, belangrijk zijn voor ons succes. Mensen denken bij een Xbox aan iets wat je in je tv plugt. Het is de krachtigste console ter wereld – wat ik graag zeg – waarmee je geweldige games op je tv mee kan spelen. Dat wil ik voortzetten en dan niet alleen in woorden. In de laatste twee jaar hebben we de S console geleverd, en de X console waarvan we al hadden gezegd wat het ging doen, en ik hou er van dat we dit ook hebben geleverd.

Ondanks dat andere mensen het misschien nog niet over een andere console willen hebben, weten we allemaal dat er wel weer een andere zal komen. Als mensen een Xbox kopen, dan kopen ze een ecosystem en worden Xbox fan. Veel van onze huidige fans zijn ooit begonnen op de original Xbox, waren er op de 360 en zijn er nu nog steeds op de One. Ik vertrouw erop dat ze toegewijd blijven aan onze apparaten en onze service dus ik wil naar hen toe open zijn.

Ik heb geen specifieke aankondiging maar wil de mensen wel laten weten dat we hun geliefde ervaring belangrijk vinden. Namelijk: het spelen van geweldige games op je tv. Kijkend naar de toekomst van ons merk is dit heel belangrijk.

Spencer ziet dus videogame consoles als onderdeel van een lange-termijn visie. Er komen dus nieuwe Xbox consoles aan, maar verder weten we er nog zeer weinig over.

Als ik iets specifieks mag zeggen zonder echt iets aan te kondigen is dat ik erg trots ben op onze reputatie wat betreft compatibiliteit en dat we zeer veel respect hebben voor de gamers die al jarenlang onze games kopen en ons zover gebracht hebben. Dit is de kern van wie wij zijn.

Als je over de volgende golf aan hardware die ooit gaat komen denkt, willen we er zeker van zijn dat veel van de games die mensen nu spelen er ook nog zijn als de volgende hardware uitkomt. Vroeger was dit makkelijker omdat games toen gespeeld werden en het daarna klaar was. Een verandering van console was toen een makkelijkere stap.

Minecraft is een goed voorbeeld van hoe dit nu gaat. We hebben er niet voor gekozen om Minecraft 2 naar de Xbox One te brengen om spelers zo te dwingen om een nieuwe console te kopen. Als je ook kijkt naar grote games zoals PUBG en Fortnite, dan zijn dat hele ecosystemen waar mensen in spelen. Deze games moeten nog steeds speelbaar zijn als er een nieuwe console komt.

Kort geleden liet de baas van Ubisoft, Yves Guillemot, weten dat er nog één generatie consoles zou komen en dat we daarna op streamen over zouden stappen. Spencer is het daar niet mee eens.

Ik snap dat hij dat zo zegt. Ikzelf ben daar minder bang voor. Natuurlijk zien we dat een groep spelers met behoud van kwaliteit op andere devices speelt. Maar dat betekent niet dat het spelen op een tv met een geweldige geluidsinstallatie, een goede framerate en resolutie weg zal gaan. Wat je ziet is dat de plekken waar mensen gamen meer gevarieerd gaan zijn.

Voor velen van ons is het zo dat we op een mobiel een ander soort game verwachtten dan op onze consoles. Maar dat raakt elkaar soms ook zoals PUBG en Fortnite die het op mobiele apparaten erg goed doen. Maar de tv zal voor ons altijd een apparaat blijven waarop gegamed kan worden.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
roko
roko
4 jaren geleden

Ze gaan hetzelfde principe toepassen als in de mobiele wereld; om de zoveel tijd een nieuwe iteratie uitbrengen die betere specs heeft zonder dat oudere systemen gelijk afgeschreven worden, doordat de core (het OS) voorwaarts compatibel is. Zo kan je met de huidige Xbox One nog wel een tijd vooruit. Het zal niet meer zo zijn zoals “vroeger” waarbij je bij elke generatie alles opnieuw moest kopen. Wat dat aangaat is Nintendo nog de grote uitzondering.